Top 5 - Svensk visdom

Populær
Top 5 - Svensk visdom

Efter endnu en tur over Øresund til Sweden Rock Festival har vores udsendte lært af bitter erfaring, hvad man må, og, endnu vigtigere, hvad man ikke må hinsidan!

Dato
14-06-2016

1. Rygeregler
"Jeg har lært ,at man ikke må ryge til koncerterne. Står ved hegnet helt oppe foran til Death To All, da vagten formanende korrekser med et bestemt "Nej!" med tilhørende autoritære fagter i retning af en uforvarende Prince Light. "Du får inte röka här!". Adspurgt om hvorfor, peger han med al logik rundt og siger noget om dom andra, der dog virker jævnt mere optaget af musikken end den farlige cigaret"

2. Soveregler
"Man må heller ikke sove. I hvert fald ikke på den lune og nærmest dertil indrettede store plæne foran hovedscenen, der aldrig rigtig blev fyldt op med det helt store publikum, udover da Twisted Sister rev skidtet op med rod, samt Queen-kopierne der på mystisk vis også trak et pænt publikum.

Igen var vagterne heldigvis på pletten, da det virkede som en god plan med en morfar, imens Shinedown spillede, for hvad kunne der ikke være sket, hvis jeg havde sovet færdig? Tanken er tilsyneladende grufuld. Et enkelt overbærende smuthul kommer dog vagterne til gode, da der muligvis kan have været tale om et antaget snorkeniveau, der decideret kan have forstyrret koncerten. Det ville i så fald være i orden med en irettesættelse."

3. Moshpitregler

"Man skal heller ikke moshe sine skosåler af, selv om det burde give mange voksenpoint. Det gav ikke så mange voksenpoint at sjoske tilbage til lejren iført von And-lignende lædergaloscher med snørebånd, og det var tillige en halvkold og våd affære for de hårdt prøvede strømpesokker."

4. Kommunikationsregler
"Det er til gengæld helt i orden at baske med arme, ben, hættetrøjer og tasker i pitten, så diverse tingeltangel forlader rette ejermand. Ved hjælp af en kvik scenevagt og fotografens forsøg på at sms'e i samme moment lykkedes det vagt og fotograf at få min telefon tilbage i den rigtige taske umiddelbart efter koncertens afslutning. Imponerende svensk ihærdighed."

5. Skizofreniregler
"Uagtet at det hver især er gode navne, er det en dårlig ide at prøve at se Satyricon, Grand Slam og Twisted Sister på en gang. Det kan faktisk godt lade sig gøre, festivalpladsens vinkel taget i betragtning, og det er stadig uvist, om det er decideret nej-fremkaldende hos de pligtopfyldende vagter, men det giver en sær snurren i baghovedet på den ærgerlige måde."
 
Bobler: Kilden til evig undren
"På Sweden Rock Festival er der rigelige muligheder for at købe kaffe, is, peanuts og ørepropper oppe forrest til koncerterne fra en af de utallige sælgere, der går rundt blandt det tætte publikum. Det er meget upassende at blive tilbudt en the-tynd sojafarvet kop vand til tredive kroner, når det eneste rigtige i situationen er sprut eller kolde øl. Det er meget, meget sært, omend ørepropperne er tilgivet."