Top 5 – tunge sange i sporten

Top 5 – tunge sange i sporten

Ved de helt store sportsbegivenheder bruges der ofte sange. Også metalsange. Vi ser på de fem mest brugte samt nogle boblere.

Der er lige nu slutspil i flere større sportsgrene i USA. Det gælder ishockey og basketball. NHL og NBA. I den kolde variant er der lige blevet kylet en dansker ud, der betyder, at han måske kan nå hjem og spille på det danske landshold til det forestående VM i ishockey, der afholdes i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. To arenaer, der udover at blive brugt til store sportsbegivenheder jo også afholder nogle af de koncerter, vi gerne anmelder.

Sommetider er der endda også sammenfald, hvor de tunge metalsange anvendes til netop disse sportsbegivenheder for at få publikum hidset op, så der brøles med, og hjemmeholdet føler, de har lidt ekstra opbakning. Vi ser på fem af de sange, der oftest anvendes til netop at gøre dette, og som samtidig repræsenterer vores genre. 

1. AC/DC – Thunderstruck

Bruges rigtig mange steder, men særligt baseballholdet Chicago White Sox samt basketballholdet Oklahoma City Thunder bruger australiernes store hit fra starthalvfemserne, når de spiller på hjemmebane. Sidstnævnte kræver nok ikke den store forklaring, da navn og titel har et vist slægtskab. AC/DC har naturligvis også den udødelige 'You Shook Me All Night Long', der ofte bruges på arenaerne. 

2. Guns N’ Roses – Welcome to the Jungle

En klassiker, der bruges på arenaer verden over, og som er med til at sikre en uendelig strøm af royalties lige ned i foret på Axl Rose og co. Særligt amerikansk football har taget sangen til sig. 'Paradise City' er også en ofte anvendt sang, men jungletemaet er nok alligevel den mest brugte.

3. Ozzy Osbourne – Crazy Train

Med åbningslinjen ’All Aboard’ og det efterfølgende riff er det ikke vanskeligt at forestille sig, hvordan Copenhell-aktuelle Ozzys store solohit er blevet hvermandseje i sportsverdenen, når et hold skal have publikum med op i gear. Hvis ikke lige den bliver brugt til det forestående VM i ishockey, så kan vi dog være ret sikre på, at den bliver luftet på Refshaleøen til sommer.

4. Metallica – Enter Sandman

Det overrasker næppe ret mange, at især baseballholdet San Francisco Giants bruger Metallicas musik, eftersom bandet har givet flere koncerter og optrædener til hjembyens kampe i Major League Baseball. Derudover er kæmpehittet også brugt stort set alle andre steder i verden, uanset om det er fodbold, football, basketball, ishockey eller håndbold.

5. Bon Jovi – Livin’ on a Prayer

Jon Bon Jovi har også et af de store stadionhits, der bruges I mange arenaer. Specielt i USA, hvor sangen bruges som underholdning til publikum, når der er timeouts til reklamer på fjernsynet. Ikke mindst i Boston, hvor basketballholdet Boston Celtics har hjemmebane, har sangen fået sit eget liv, da en publikummer gerne danser, når sangen sættes på. Så kan de andre i Boston Garden se op på storskærmen og nyde den unge mand gå amok i det, der for de flestes vedkommende forbliver en fantasi, der udleves foran spejlet derhjemme. Boblere:

Det er klart, at sangen som Queens ’We Will Rock You’, Europes ’The Final Countdown’ og Def Leppards ’Pour Some Sugar on Me’ også sagtens kunne være i den top 5. Også Motley Crües ’Kickstart My Heart’ anvendes, dog mest i USA.