Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Med vikingeskibet i tomgang...

Populær
Updated

Amon Amarth sætter sikkert sejlene på seneste udspil, hvilket der kommer noget godt ud af, selvom det for det meste lyder af noget, man har hørt før.

Kunstner
Titel
Sutur Rising
Dato
29-03-2011
Distributør
Trackliste
War of the Gods
Töck's Taunt
Destroyer of the Universe
Slaves of Fear
Live Without Regrets
The Last Stand of Frej
For Victory Or Death
Wrath of the Norsemen
A Beast Am I
Doom Over Dead Man
Forfatter
Karakter
3

Mens alle vi vikinger venter på Englands-invasionen, kan man over en øl slibe sværd og sind til lyden af Amon Amarth, der er kendt for dets vikinge-tematiske dødsmetal. Sådan har det været i otte albums tid, hvilket må siges at være en rum venten, og gad vide om dette seneste album 'Sutur Rising' inspirerer til den længe ventede generhvervelse af Danelagen. Lad os se:

Skuffer ikke, men...


Skuffet bliver man i hvert fald ikke over 'Sutur Rising' – eller overrasket, for den sags skyld. Det hele, som i "det forpulede hele" er helt som det plejer. Forkærligheden for brudte treklange, grindede melodiriffs og Johans Heggs særligt dyriske growl er, som man kender det.

Til tider er nummeropbygningen så tæt på genbrug, at det bliver for meget af det gode. Omkvædet af 'Destroyer of the Universe' lyder så meget af 'Twilight of the Tunder God', at man dårligt hører forskel, og starten på samme nummer er i øvrigt ganske tæt på Unleasheds 'We Must Join With Him', så nogen pris for opfindsomhed indtjener dette nummer ikke Stockholm-orkestret.

Noget af det bedste


Den inderligt sympatiske og vederkvægende stil er dog den samme, og nogle ganske fine numre at hugge det engelske kleresi ned til, er 'Töck's Taunt' og 'Wrath of the Norsemen' som måske er noget af det tungeste og bedste Amon Amarth har lavet.

Bliver i land


Så hvor efterlader det os? Stadig ved hvæssestenen, for pladen får os hverken til at opgive drømmen om et Stordanmark, ej heller i blodrus at kaste os i langskibene. Albummet er god gedigen Amon Amarth-musik som vi kender det, og havde 'Sutur Rising' kommet for et par udgivelser siden, havde karakteren nok været højere,men på dette tidspunkt i karrieren er bare lidt for sikkert spillet af de gæve svenske vikinger.