Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '13: Norsk freakshow

Populær
Updated
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow
RF '13: Norsk freakshow

En håndfuld gode rocksange og et smil på læben var resultatet efter en times tid i manegen med de norske chok-rockere i Turbonegro.

Kunstner
Dato
05-07-2013
Koncertarrangør
Karakter
3

Nøjagtig som med Metallica var det præcis ti år siden, at de bindegale nordmænd i Turbonegro stod på hovedscenen. Dengang med den legendariske og dybt ustabile Hank von Helvete i spidsen. I dag huserer den tidligere sanger i Doctor Midnight and The Mercy Cult, der fælt fejlede på Copenhell for tre år siden. Og med den oplevelse i tankerne var amerikanske ”Duke of Nothing” mere end velkommen i Roskilde.

Sex, drugs & rock n' roll

Hører Turbonegro overhovedet hjemme på Orange, kan man så diskutere. Ja, for alle dem som IKKE kender dem, kan simpelthen ikke undgå at overse det opsigtsvækkende band, der ligner en blanding af sømænd og transvestitter.

Og så er det enten her, festivalen byder på et magisk øjeblik og starten på forelskelsen. Eller her hvor man stikker fingrene i ørerne og løber skrigende bort i væmmelse. Begge reaktioner er egentlig forståelige.

Det handler om sex, drugs & rock n' roll i Turbonegro, der betegner sig selv som ”Deathpunk” og blandt andre henter inspirationen i Kiss, The Ramones og Alice Cooper. Primært festivalens mange norske besøgende fyldte godt ud oppe i de forreste rækker, der hyldede det underholdende vanvid. 

Letkøbt underholdning

Klassikere som ’I Got A Knife’ og ’Wasted Again’ gik rent ind, og mellem numrene viste Duke of Nothing sig at besidde samme lumre humor som sin forgænger. I længden er det bare ikke udpræget morsomt at se et band, der gør sig i at være et provokerende omrejsende rockcirkus. En tur i manegen, hvor dommens stjerner sikkert vokser med promillen i publikummets blod. Så er Roskilde Festival jo heller ikke det værste sted at spille på for de norske heavy-rockere, man ikke skal tage for mere end hvad det er: Letkøbt underholdning.

Men der skal nu nok være en del festivalgæster, som fik fadøllet galt i halsen, da gruppen lukkede forestillingen med deres største hit og publikum skrålede med på ’I Got Erection’.

Menu