Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Store armbevægelser fra Aarhus

Populær
Updated
Store armbevægelser fra Aarhus

Det er ikke småting Crocell har udrettet på ganske kort tid, og med 'The Wretched Eidola' fortsætter de kursen opad!

Kunstner
Titel
The Wretched Eidola
Dato
09-05-2011
Trackliste
1. 06-07-09
2. I Know the Taste of Your Tears
3. Chronos
4. The Age of Iron and Rust
5. The Craven’s Work
6. The Wretched Eidola
7. Thieves, Whores and Heretics
8. The Puritan Harlot
9. After the Take of Winter
10. Voices of the Deep
11. The Stranger
Karakter
4

Crocell sparkede benene væk under mig da de udsendte 'The God We Drowned'. Den landede på et tidspunkt hvor jeg troede den danske dødsmetalscene havde nået et mætningspunkt og var gået kunstnerisk i stå. Den fordom fik Crocell så sandelig manet til jorden og jeg blev klogere.

Nu udsender de så deres andet studiealbum. Det hedder 'The Wretched Eidola' og fortsætter, hvor 'The God We Drowned' slap. Det er tung og storladen dødsmetal med et melodisk twist. Og på 'The Wretched Eidola' er Crocell ikke bange for at lege med elementerne. Det bliver bevist allerede på 'After the Take of Winter', hvor dødsmetallen inkorporeres i noget af de lækreste guitarlir længe hørt.

Mere brutalt og stilrent bliver det på 'The Age of Iron and Rust', der virkelig slår huller i væggene rundt omkring. En barsk sang, der har et fedt omkvæd, og som emmer af klassisk dødsmetal af den tunge skuffe. Den vil utvivlsomt gøre sig godt til koncerter.

Der hvor pladen for alvor topper, i mine ører, er på titelnummeret. 'The Wretched Eidola' er melodisk og fængende, og følger op på den stil jeg mente var det bedste ved 'The God We Drowned', nemlig nummeret 'Winter Is Coming'. Her lader de det hele få frit spil, og det er med til at få Crocell til at stå ud fra mængden. Fedt nummer!

Sammenlagt er 'The Wretched Eidola' en lækker plade. Guitarspillet er det bærende element, og stemningen og det melodiske er deres varemærke, der næsten er hypnotisk i sit udtryk. Jeg kvitterer med fire stjerner, da jeg er overbevist om, at Crocell er godt på vej og gør det rigtige.