Henrik Østergaard

Redaktionens hipsterhippie.

Navn: Henrik Østergaard

Årgang: 1981

Bopæl: Nordjyde bosat på Vesterbro i København.

Med siden: 2007. 

Devilution-funktion: Idéen er at skrive om diverse afskygninger af rock og metal på en sådan måde, at teksterne kan stimulere til en eller anden form for samtale i kommentarfelterne. Én ting at lytte til musikken, noget helt andet - og omtrent lige så stimulerende, mener jeg - kan det være at diskutere og snakke om den. Det er min holdning, at anmeldelser sjældent er vellykkede, hvis de ikke får fremstimuleret en dialog af en slags. En monolog er også fin. Et "fuck dig, din narrøv" er bedre end stiltiende uenighed.

Uddannelse: Ud over musik kan jeg også godt lide film, som jeg har en kandidatgrad i. Jeg mener ikke, jeg har lært alverden på uni, men jeg tager i det mindste filmmediet mere seriøs i dag, end jeg gjorde, før jeg startede på uddannelsen. Det kan måske lyde temmelig tørt, men er det overhovedet ikke: Fulcis 'The Beyond' er stadig en af verdens bedste film og til trods for at jeg vel har 'lært et eller andet om film', forbliver 'Showgirls' altså et svært undervurderet mesterværk. Favoritinstruktøren over dem alle er dog formentlig Robert Altman. Har desuden en bachelorgrad i dansk litteratur og sprog.

Civilt job: Arbejder i Cinemateket som henholdsvis operatør, billetsælger, oprydder og kontrollør. Alt det forefaldende indenfor biografens noble vægge, kan man vel sige. Jeg bliver snart færdig med min uddannelse, så arbejdsløshed, dagpenge eller noget andet forefaldende venter vel et eller andet sted lige om hjørnet. Derudover arbejder jeg på at gøre min pladesamling større.

Skribent-CV (foruden Devilution): Har tidligere skrevet et par anmeldelser for Gaffa, der - modsat Devilution - ofte betaler honorarer for ens ord. Penge er selvfølgelig er en dejlig gestus for fattigrøven, men til gengæld er det et fuldstændigt pricesless øjeblik, når man gang på gang møder en eller flere af sine skribentbuddies fra Devilution headbange oppe foran scenen den ene hverdagsaften efter den anden. A spille luftguitar til Voivod sammen med sine venner på en torsdag aften på Loppen er lige præcis det, livet handler om. 

Bedste koncert: Sammen med min gode ven, Devilution-redaktøren Mathias, var jeg i december 2011 i San Francisco for at se fire intimkoncerter med Metallica, der fejrede sit 30 års jubilæum. Det er aftener, jeg tager med mig.

Bedste plade: Et urimeligt ringe spørgsmål. Gode bud kunne være: 'L.A. Woman' (The Doors), 'Sabotage' (Black Sabbath), 'Kill 'Em All' (Metallica) 'In Utero' (Nirvana) 'In the Court of the Crimson King' (King Crimson), 'Fun House' (The Stooges) - for blot at nævne en række forskellige klassikere, som jeg altid kan høre.

Hvorfor Devilution: Fordi vi er fælles om det. Det er mildest talt motiverende at skrive for et så dedikeret hold af amatørjournalister, der udelukkende gør det af egenlysten efter tråd. DIY er efterhånden blevet et moderigtigt statement i sig selv, som Devilution i bund og grund vel er for reaktionær en bonderøv til at tage til sig. Men vi elsker konceptet alligevel, som det altid har været det, der har været drivkraften for magasinet her.

Læs alle artikler af Henrik Østergaard her.