Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RB 24: Redefining bindegalt - din guide

Updated
-JD22087-22-1676358731

Roadburn Festival er lige om lidt. Festivalens motto er "Redefining Heavyness" og det gør de på alle mulige måder. Roadburn er stedet, hvor man kan få alle de slags mørke, man kan tænke sig.

Kunstner
Titel
Benefits, Angry Blackmen, Inter Arma, Fuck Money, Lord Spikeheart
Forfatter

Festivalen er verdensmester i booke sære kunstnere med nye vinkler på snart sagt hver eneste musikalske genre man kan forestille sig og hvorfor ikke bare kaste sig over hip-hoppen? Det gik jo ikke mindre end fremragende sidste år med to stærke optrædender af Backxwash. Og selvom det er en genre, der typisk forbindes med de store mainstream-festivaller, vil man finde både mørke og oprør, hvis man graver sig lidt ned i genren, og her er amerikanske clipping. både en fremragende repræsentant, når Daveed Diggs sætter tænderne i din hjerne og din sjæl med sine fremragende flows og insisterende lyrik. Bandet er dog en sjælden gæst på scenerne rundt omkring, og ikke mindst i Europa, så det er med at holde sig til og få set mindst en af de to planlagte koncerter.



I samme ånd og genre finder vi Angry Blackmen, der har taget turen fra Chicago. Om end noget mere minimalistisk støjende end clipping., går vi og håber lidt på at de to bands på en eller anden måde besøger hinandens optrædener, når de indtager Engine Room og Terminal i Koepelhal fredag. Det er jo ikke helt uhørt, at bands lige laver sig et lille improviseret samarbejde når de nu alligevel er i samme nabolag.



Benefits har også noget med ord, men her er vi ovre i det dystopisk noisede univers, når frontmand Kingsley Hall sætter ord og stemning på, hvordan det kan føles at være i live i en verden, der bare går mere og mere amok. For lyttere af fx Daugthers eller Chat Pile er der her noget at komme efter, men husk ørepropperne, for det kan godt blive lidt skramlet.



Fuck Money beskriver selv deres musik som space-punk, og har blandet lidt af hvert ind i deres eksperimenterende rock. Der kommer "én af hver", når amerikanerne indtager Engine Room scenen fredag eftermiddag - så det er nok bedst at sætte en alarm.  



Lord Spikeheart har til gengæld ikke brug for at sætte en genre på sig selv, men man skal ikke mange sekunder ind i musikken før det går op for en, at dette er aldeles bindegalt. Bag det lidt besynderlige navn finder vi Martin Kanja, som de fleste nok bedst kender fra Duma. Der er dømt hård industrial og hard trance men med det umiskendeligt Duma-esque rytmeunivers, når Kanja lægger vejen forbi med sit debut-album under armen. Det kommer ikke til at gå stille for sig.



Og nu er vi i den let vanvittede del af det musikalske, så skal vi ikke forbigå Neptunian Maximalism (NNMM), der for ikke så længe siden gav en aldeles fremragende koncert på Stengade i København. Bandet er ikke fremmed for Roadburn-publikummet, da bandet gav en de bedste koncerter på Roadburn Redux i 2021. Et musikalsk projekt, der ikke sådan lige er at sætte i bås, men vi lover, at det ikke kommer til at blive kedeligt når multiinstrumentalisten Guillaume Cazalet og saxofonisten Jean Jacques Duerinckx indtager scenen.



Og så må vi ikke glemme Inter Arma, der fik lullet Roadburn Redux publikummet ind i lun velvære hjemme i stuerne, da de kombinerede killinger og cover-numre. De laver dog også musik selv, og de er aldeles albumaktuelle, når de rammer Roadburn, da deres nye plade ‘New Heaven’ udkommer lige efter festivalen. Inter Arma bevæger sig i det sludgede/post-metalliske univers, men lader sig såmænd også inspirere af black metal og dødsmetal, og skal man tage pladen for pålydende, er det absolut ikke kedeligt.