Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tung tråd efter nytår

Updated
Tung tråd efter nytår
Fra Coheed and Cambria til King Diamond. Heavyjam.dk ser frem til den første del af koncertåret 2006. I sidste nummer opsummerede vi rækken af tunge koncerter før jul, denne gang kaster vi lige et hastigt blik ind i starten af 2006, hvor der allerede findes en pæn del koncertdatoer til metalkalenderen.

Hvis du så TV2's transmissioner fra Håndbold VM tidligere i december, har du helt sikkert også hørt amerikanske Coheed and Cambria (bill.), for det var riffet til bandets single "Welcome Home", som blev brugt som vignet i flere af håndbold-transmissionernes breaks og overgange. Men Coheed and Cambria er nu mere progressiv heavy end det er pige-håndbold, og det stillistisk meget personlige band gæster Lille Vega i Kbh, den 19. januar. Opvarmning fra Thrice og Circa Survive.

Dagen efter, den 20.1, gæster det efterhånden ganske etablerede og etnisk inspirerede nu-metal band Ill Nino Pumpehuset i Kbh. Bandet optræder desuden den 25.1 i Voxhall, Århus

Lørdag den 20.1 kalder Kronjylland sine metalfans frem, når tre nye danske håb gæster Underværket i Randers: Clonecircle, der beskrives som "en cool og melodisk hybrid af goth, metal og industrial," hvor den traditionelle liveoptræden suppleres med visuelle elementer på storskærm. dyingDay (tidligere Karwaxx), som spiller "rock/metal, med en blanding af amerikansk emo-core, industrial og hip hop." Svartsot, som er en dansksproget gruppe, funderet i den nordiske mytologi, der musikalsk blander heavy metal med folkemusik.

Initiativtager til koncerten er det lokale spillested Cafe von Hatten. Læs mere om arrangementet på http://www.vonhatten.dk

Deres første koncert i KB Hallen var for langt over 30 år siden, men den 28.1 gæster Deep Purple så Københavns KB Hallen igen.

Den 3.2 venter Red Warszawa på The Rock, Kbh. og dagen efter, den 4.2, er ex-Iron Maiden sangeren Paul Di'anno atter at finde live på The Rock, med efterfølgende Rock The Night heavy-disco. Den 10.3 har Hatesphere så hjemmebane på Train, Århus, hvor Mindmare og Dawn of Demise varmer op.

Og ser vi helt frem til marts kan vi lige tage nogle af koncerterne i rap, for der er allerede rigtig mange af dem - i både København og Jylland: Cryptopsy, Grave, Dew-Scented, Aborted, Vesania og Hurtlocker den 2.3 på 1000Fryd, Aalborg. Clawfinger den 4.3 På The Rock, The Darkness den 9.3 i Valby Hallen. Kbh. og Disturbed den 12.3 i Amager Bio, Kbh. Monster Magnet den 26.3 i Pumpehuset, Kbh. og den 27.3 i Voxhall, Århus. Fear Factory den 28.3 på Train og den 29.3 i Pumpehuset, hvilket er samme dag som Staind og Sevendust gæster Store Vega, Kbh.

Og så lige et ordentligt "aaaaaaargh!" og "omsider!" King Diamond tilbage live i hjemlandet, den 19.4 i Amager Bio!!!

Vi ønsker allerede et godt koncertår 2006 herfra