Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Opsamling fra helvede

Updated

Israelske Sonne Adam har udsendt en opsamling, med over 80 minutters brutal musik, der føles som en hadsk og velplaceret spytklat i fjæset.

Kunstner
Titel
Messengers of Desolate Ways
Dato
22-10-2012
Distributør
Trackliste
01. Hater of Mankind
02. The Day I Chose to Rot
03. World of Everlasting Darkness
04. Bestow the Crown of Death
05. The Deceiver of Desolations
06. Olam Belehavoth
07. Funeral Marches to the Grave (Thorns)
08. The Way
09. Armed With Hammers
10. The Serpents Harvest (Darkthrone)
11. I Dream the Devil Sign
12. No Blood Flow
13. The Sun is Dead
14. Inside his Mark
15. Funeral Marches to the Grave (Thorns/remix)
Karakter
4

Med 15 numre og en spilletid på over 80 minutter er der dømt maraton-depression fra de yderst brutale israelere Sonne Adam. Opsamlingen indeholder gruppens tre ep’er, samt tre ikke før udsendte numre. De første seks numre stammer fra gruppens seneste udspil ’Doctrines of Dark Devotion’, der udkom tidligere i år. Grundlægger og guitarist Davidov har her overtaget vokalen, og han varierer det ikke meget fra den tidligere growler Dahans vokal. Det er stadig et growl, som nok er noget af det ondeste og dybeste, der er hørt i dødsmetallens obskure verden.

Had!

Åbneren ’Hater of Mankind’, som i øvrigt er den engelske betydning for Sonne Adams hebraiske navn, er et syv minutter langt korstog i Satans navn. Med det brutale musikalske udtryk lyder de som værdige arvtagere for Abruptum, hvis musik Sonne Adam unægtelig trækker på. Langsomt og tungt med en dyster lyd, der kun fører humøret i en hadsk retning. Ligheden mellem Abruptums notoriske frontmand It og Davidov er bestemt heller ikke til at tage fejl af. På ’World of Everlasting Darkness’ går de Paradise Losts tidlige dødsmetal i bedene, mens ’Bestow the Crown of Death’ trækker mere på Darkthrones lyd på debuten ’A Soulside Journey’.

En optimal blanding af de tre bands er egentlig et meget godt billede på, hvad Sonne Adam stiler efter og, ikke mindst, også rammer rimelig godt. Fra debuten, ep’en ’Armed with Hammers’, kommer netop også et cover af Darkthrones ’The Serpent Harvest’ fra midt-90’er-skiven ’Total Death’. De to numre fra ’The Sun is Dead’ er mere henne i traditionel dødsmetal, end det nutidige og mere brutale udtryk.

Opsamling fra helvede

Af de tre ikke tidligere udsendte numre kommer det ikke som den store overraskelse, at to af disse er cover-versioner af norske og mægtige Thorns. Klassikeren 'Funeral Marches to the Grave' kommer i en normal og en remixet version. Fra Thorns mærker man helt sikkert også en tydelig inspiration. De grumme versioner er såmænd udmærkede, men rammer bare lagt fra den særprægede og unikke, morbide lyd som var de obskure nordmænds kendetegn. Overflødige er numrene dog ikke på udgivelsen, som er et studie i brutalitet.

Det er langt fra bajermusik til en fredag aften, men mindre man er fælles om at nyde en depression eller satser på at begå et kollektivt drab til tonerne af Sonne Adams soundtrack fra helvede. Israelerne er leveringsdygtige i noget af det mest brutale death metal fra den nyere scene, hvor inspirationen fra de førnævnte bands krydret med lidt Morbid Angel overbevisende bringer sit eget originale sorte lys med sig. Og til dem, der ikke er bekendte med israelerne, er denne opsamling absolut det første og bedste sted at starte.