Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

33 resultater - viser 1 - 20
1 2
Updated 31. August 2023

Michael Hvolgaard Andersen har mange jern i ilden såsom weekendens Næstved Metal Fest, men under mindre virak har han også netop udgivet Emanzipation 'zine nummer 5 – knap 30 år efter nummer 4.

Titel
+ René Blavnsfeldt + Olivier ZoltanBadin + Daniel Löfgren + Peter Mesnickow
Karakter
4
Updated 11. Juli 2023

Med tegner og forfatter Simon Petersen som guide i tegneserien 'Simon på Festival' tager vi et smut ind i en anden subkultur og opdager et vist skæbnefællesskab med heavy metal.

Titel
Simon på Festival
Karakter
3
Updated 11. April 2023

Bogen om Amorphis fra 2015 er endelig ude på engelsk, og fortæller om et band, der har holdt sammen og bibevaret succesen over det lange stræk trods dårlige kontrakter, frontmandsudskiftninger og godt med druk.

Titel
Amorphis
Karakter
4
Updated 06. December 2022

Fates Warning har i den grad været med til at definere prog-metallen, og det er kun fortjent, at Jeff Wagner har skrevet et helt værk om lige præcis dét bands karriere.

Kunstner
Titel
Destination Onward - The story of Fates Warning
Karakter
4
Updated 21. September 2022

Target-bossen Michael Hvolgaard Andersens bogudgivelse af sit starthalvfemserzine Emanzipation Magazine er et flot monument over en mere uskyldsren metalfortid.

Titel
Please Return My Stamps: 1990-1994 - Five Years that Shaped the Rest of My Life
Karakter
4
Updated 12. Juli 2022

Henrik Marstals monografi om Mercyful Fates 'Don't Break the Oath' har overraskende indsigter for den garvede fan og er tillige en god indføring i dansk musiks største klassiker for den nye fan.

Titel
Mercyful Fate's 'Don't Break the Oath'
Karakter
3
Updated 25. Januar 2022

Benni Bødker har begået en fin lille bog om dengang Darkthrone gav koncert i Esbjerg, og kickstartede dødsmetal i Danmark.

Titel
Incombustible Remains
Karakter
3
Updated 12. September 2021

Punk Life Crisis brillerer med et skarpt portræt af bandlivet, men når livet på landevejen foldes ud, er det både bandets drøm, der brister – og desværre også fortællingen om den.

Titel
Punk Life Crisis
Karakter
3
Updated 12. Juli 2021

Finske Sentenced har godt nok solgt over en million albums, men havde alligevel fortjent mere. I bogen om bandet forstår man bedre, hvorfor det måske ikke helt gik, for det var et band, som især på landevejen lavede mange benspænd for sig selv.

Kunstner
Titel
North From Here – The Story of Sentenced
Karakter
4
Updated 23. Maj 2021

Benni Bødkers horrorroman for voksne er blevet kaldt dødsmetal, men anslaget er mere raffineret end dét – og fortrinligt kulørt.

Titel
Occidentens Stjerne
Karakter
4
Updated 22. Februar 2021

Finsk dødsmetal i 90'erne er på sin vis i familie med svensk dødsmetal, bare fortalt gennem den sky, men finurlige og evigt foranderlige tvilling. En bog om finsk dødsmetal er således spændende, ikke mindst for den lange liste af interesante bud til dødsmetallerens pladesamling.

Titel
+ Kim Strömsholm
Karakter
4
Updated 07. Oktober 2019

Jamen, det er jo hele tre ting på én gang: Benni Bødkers 'Den dobbelte grav' er gys med tilhørende tegninger og vinyludgivelse i en uhellig treenighed.

Titel
Den dobbelte grav
Karakter
4
Updated 03. Juli 2019

Jens ’Jam’ Rasmussen kommer helt ud i krogene i sin omfattende biografi om Metallica-trommeslageren, der er en lang og gedigent god læseoplevelse.

Titel
Forkælet med frihed - Lars Ulrich og hans band Metallica
Karakter
4
Updated 28. April 2019

Nirvana-manager Danny Goldberg tager, 25 år efter Cobains død, endelig bladet fra munden og fortæller sin underholdende og interessante version af historien om grungens bannerførere.

Titel
Mine tre år med Kurt Cobain
Karakter
4
Updated 09. Oktober 2018

Rockanmelderkoryfæet Steffen Jungersen udgiver en genrehybrid med afsæt i idolet Lemmy. Man er godt underholdt, men stilen spænder til tider ben i en bog, der vil noget mere, end den kan bære.

Titel
Mig & Lemmy - en rock'n'roll-krønike
Karakter
3
Updated 17. Januar 2018

Verdens mest aktive heavy metal-sanger har skrevet endnu en bog, og vi har naturligvis læst Bruce Dickinsons biografi om livet som fægter, pilot og frontmand i et større engelsk band.

Titel
What Does This Button Do?
Karakter
4
Updated 18. September 2017

Tørre tæsk og nøgtern reflektion: Agnostic Front-sangerens selvbiografi overrasker positivt. Der viser sig at være mere end testosteron og brølekor at komme efter hos Roger Miret.

Kunstner
Titel
My Riot: Agnostic Front, Grit, Guts & Glory
Karakter
4
Updated 20. Marts 2017

Bogen om og af Sebastian Bach fungerer fint som forklaring på, hvorfor rockstjerneliv og -status er så fascinerende og en drøm for mange unge rockfans. Hovedpersonen deler gladeligt ud af historier fra et vildt liv, men helt tæt på ham kommer man nu ikke af bogen.

Titel
18 and Life on Skid Row
Karakter
3
Updated 11. December 2016

Med 'Back to the Front' fortæller Metallica om pladen, turnéen med Ozzy, hvorfor den var altafgørende, Cliff Burtons død og tiden efter. Det er fantastisk gennemarbejdet.

Kunstner
Titel
Back to the Front
Karakter
666
Updated 14. August 2016

I forsøget på at skrive en tegneserie med black metal-tema snubler kunstnerne Pye Parr og Alec Worley både i grafiske og fortælletekniske forhindringer.

Titel
Realm of the Damned - Tenebris Deos
Karakter
2
33 resultater - viser 1 - 20
1 2