Boganmeldelser
Jamen, det er jo hele tre ting på én gang: Benni Bødkers 'Den dobbelte grav' er gys med tilhørende tegninger og vinyludgivelse i en uhellig treenighed.
Jens ’Jam’ Rasmussen kommer helt ud i krogene i sin omfattende biografi om Metallica-trommeslageren, der er en lang og gedigent god læseoplevelse.
Nirvana-manager Danny Goldberg tager, 25 år efter Cobains død, endelig bladet fra munden og fortæller sin underholdende og interessante version af historien om grungens bannerførere.
Rockanmelderkoryfæet Steffen Jungersen udgiver en genrehybrid med afsæt i idolet Lemmy. Man er godt underholdt, men stilen spænder til tider ben i en bog, der vil noget mere, end den kan bære.
Verdens mest aktive heavy metal-sanger har skrevet endnu en bog, og vi har naturligvis læst Bruce Dickinsons biografi om livet som fægter, pilot og frontmand i et større engelsk band.
Tørre tæsk og nøgtern reflektion: Agnostic Front-sangerens selvbiografi overrasker positivt. Der viser sig at være mere end testosteron og brølekor at komme efter hos Roger Miret.
Bogen om og af Sebastian Bach fungerer fint som forklaring på, hvorfor rockstjerneliv og -status er så fascinerende og en drøm for mange unge rockfans. Hovedpersonen deler gladeligt ud af historier fra et vildt liv, men helt tæt på ham kommer man nu ikke af bogen.
Med 'Back to the Front' fortæller Metallica om pladen, turnéen med Ozzy, hvorfor den var altafgørende, Cliff Burtons død og tiden efter. Det er fantastisk gennemarbejdet.
I forsøget på at skrive en tegneserie med black metal-tema snubler kunstnerne Pye Parr og Alec Worley både i grafiske og fortælletekniske forhindringer.
'Murder in the First Row’ fortæller, hvordan thrash og bands som Metallica, Slayer, Exodus og Megadeth blev født. Billederne er i verdensklasse.
’Mere lys’ er den første bog, der fortæller historien om ikke bare Spids Nøgenhat, men også bandets oprindelse i de miskendte On Trial og de utallige sideprojekter, det førte med sig. På godt og ondt – mest godt – er det en rigtig fanbog.
Makkerparret Ahonen og Alare lader sig på ingen måde begrænse af, at tegneserien er et stumt medie, når de fortæller historien om metalbandet Perkeros i tegneserien af samme navn.
Noget nær endegyldig bog om New York-hardcorens fødsel og konsolidering i årene 1980-1990 vinder på sit fokus og sin grundighed, hvad den mangler i selvkritik og perspektivering.
Jens Jam Rasmussens bog om Michael Poulsen er et klassisk portræt i tre dele af en hårdtarbejdende ung mand med en mission i livet. Volbeats frontmand ville dog ikke selv medvirke til bogen.
Dayal Pattersons ’Evolution of the Cult’ om black metal er en vellykket bog, der tager emnet alvorligt uden sensationalisme.
Det er vel de færreste journalister, der mener, at en bogudgivelse af et udvalg af deres artikler vil være en decideret dårlig idé, når et forlag hvisker dem søde ord i ørerne.
Wiederhorns og Turmans metalliske mursten lever ikke op til undertitlens løfter om at være den "definitive" historie om metal, dertil er der alt for mange mangler. Men underholdningsværdien fejler intet.
Helt som forventet får man en masse spydigheder fra Dave Mustaine i hans selvbiografi, som faktisk også byder på en meget velformuleret, ærlig og eftertænksom guitarhelt.
'Mean Deviation' er et ambitiøst og interessant værk om den progressive metals udvikling fra King Crimson over "The Big 3" til Meshuggah.
Grundighed og seriøsitet gennemsyrer Jens "Jam" Rasmussens store værk om heavy metallens historie, der er fremragende og ikke mindst vigtig læsning.
Ugens top 5
...som man aldrig lige har taget sig sammen til at høre. I ugens top 5 kryber vores skribent til korset og indrømmer, at der findes uomgængelige navne i metallens leksikon, som han lige har glemt at få checket ud de sidste 25 år.
Læs mere