Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Peter Ingemann

Populær
Updated
10 hurtige: Peter Ingemann
10 hurtige: Peter Ingemann
10 hurtige: Peter Ingemann
10 hurtige: Peter Ingemann
10 hurtige: Peter Ingemann

Den altid festlige tv-vært Peter Ingemann, kendt fra bl.a. tv-programmet 'Størst' på TV2, har en stor kærlighed til heavy metal. Måske fordi han (efter eget udsagn) har kropsbygning som tyske Udo Dirkschneider? Blandt favoritterne er Metallica, Rammstein og Ozzy Osbourne.

Ugens '10 Hurtige' går til den 43-årige tv-vært Peter Ingemann, som mange kender fra DR-succeserne 'Rene ord for pengene', 'Guld og grønne skove', 'Hammerslag' og 'Den store bagedyst'. I 2013 skiftede Peter job til TV2, hvor han netop nu er aktuel med TV-programmet 'Størst', der sendes hver tirsdag kl. 20.00.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det var, da jeg hørte Guns N' Roses-albummet 'Appetite for Destruction'. Jeg startede stille ud med 'Sweet Child O' Mine', og så gik det slag i slag. Blev hurtigt vild med 'My Michelle' – teksten er fantastisk. Fra deres senere album kan jeg rigtig godt lide 'Estranged'. Axl Rose er en af de helt unikke sangere i den branche, på linie med Ozzy og Lemmy. Han har desværre lydt bedre, og jeg tror, han er pisseanstrengende at være i nærheden af!

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det er nok AC/DC. Deres spille- og fortælleglæde, der bare strømmer ud af deres no bullshit-univers, tilsat sjofelheder og politisk ukorrekthed, det kan man kun blive i godt humør af.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Hvis det ikke må være Vladimir Putin (spiller han musik?, red.), så må det absolut blive Ozzy Osbourne eller Dave Mustaine (jeg tror, de begge minder mig om min afdøde far – Han var fandeme osse sindssyg, men spændende).

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Metallica – 'Ride the Lightning'
Rammstein – 'Reise, Reise'
Ozzy Osbourne – 'No Rest For The Wicked' (I det hele taget plader med Ozzy fra hans sprittede periode)
AC/DC – 'Highway To Hell'
AC/DC – 'High Voltage'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Black Sabbath i Forum for et par år siden. Har tidligere hørt Ozzy i Valby og på Skanderborg Festival – det lød ikke så godt. Men der, for et par år siden i Forum, gik alt bare op i en højere enhed. De virkede glade for at spille sammen, og Ozzys stemme holdt stort set hele vejen. Ellers er det Sort Sol på Skanderborg for fem år siden.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Jeg er så glad for Spotify. Det er en gave til folket. Og en kæmpe uvidelse af ens horisont. Ellers er det Rockkanalen på radio og YouTube.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg elsker Accept og deres corny, tyske univers. Deres dårlige engelsk (ja, hvem snakker!) og deres tøjstil. Har selv kropsform som den tidligere forsanger, Udo. Jeg synes helt seriøst, at Accept er ret gode og en dejlig versionering af Judas Priest.
 
8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ikke andet end at folk bliver overrasket over, at jeg hører det. De siger: Det troede vi ikke lige om dig! Jeg ved ikke, om jeg skal tage dette som en fornærmelse eller et kompliment. Hahaha...

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jeg vil ikke sige, at jeg kommer i heavy-miljøet ret ofte. Men da jeg var yngre og arbejdede i München i Tyskland, kom vi på en bar der var total heavy og sortmalet og megamærkelig og dyster. Og mine kollegaer advarede mig mod at komme der, fordi det sikkert var farligt. Det var totalt roligt der og aldrig nogen problemer, og folk var meget venlige og afslappede. Næh, gå på Brews and Bongo eller Daisy, det er Somalia ved siden af en heavybar, haha! Af andre gode oplevelser var jeg til heavy julekoncert i Finland, hvor landets metalscene spiller salmer for fuld udblæsning og djævletegn. Det var sgu fedt.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Fordi jeg slapper af til det og får gode tv-ideer (det synes jeg da selv), når jeg hører det.