Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #11

Populær
Updated
House of Franco #11

I denne uge har Franco fået sig en snak med københavnske Death Rides a Horse om klassisk metal, Doomed Denmark, spaghetti-westerns og den danske metal-scene.

Kunstner
Titel
Death Rides A Horse
Dato
07-03-2011

Death Rides a Horse er et Københavner band, men medlemmerne er oprindeligt fra provinsen?

Jeps! Vi er alle en flok bonderøve. Anders og Jens kommer fra Kolding, Kenneth fra Odense og Ida fra Taastrup. Men bandet er udtænkt og skabt i København, så det med "københavnerbandet" passer nu alligevel meget godt.

Hvilke bands var I med i før Death Rides a Horse?

Anders spillede i Process, der faktisk lige nu er pladeaktuelle. Kenneth spillede en art stenerrock i Odense. Ida har sunget i diverse coverbands. Jens har faktisk ikke rigtigt spillet i andre bands siden midt i 90'erne, hvor den stod på dødsmetal i klamme kældre. Faktisk spillede han og Anders kort tid sammen i Kolding, men så blev Anders hijacket af Process-drengene.

Jeres navn er fra en gammel sublim Lee van Cleef-spaghetti western...

Nemlig! Vi er alle spaghettiwestern-fans. Anders er ganske vist mest til Bud Spencer og ville have, at vi skulle hedde "Vi holder med Flodhestene", men dér blev han altså nedstemt. Death Rides a Horse er omtrent den sejeste ikke-Leone western og samtidigt et fedt navn, så det lå lige for. Vores navn synes dog at dele vandene. Nogle synes det lyder helt åndssvagt, mens andre synes det er vildt fedt. Da vi spillede på Loppen med Deathrow, sagde Victor Griffin, at det var et top-sejt navn! Behøver man at vide andet?Jeg interviewede Nils fra Doomed Denmark for nylig, han er også stor spaghetti western fan, og han har booket jer flere gange, bl.a. jeres debut på Lades med Toner Low. Hvilke show har været jeres bedste?

Nils er en dejlig dreng og Jens' gamle filmven, så spaghettiwestern-forbindelsen går faktisk ikke kun via musikken. Det var ham, der bookede os til vores debut på Lades, så vi skylder ham en del. Vores fedeste show var trods alt nok jobbet på Loppen i april 2010, hvor vi varmede op for Church of Misery og Death Row. Totalt fed aften. I December 2010 spillede vi på Stengade med Procession og med Griftegard, og det var sgu også en fed aften. Dejlige mennesker og et dejligt entusiastisk publikum.  

Jeg synes, at Death Rides a Horse er et af Danmarks få rigtige klassiske tung metal bands, vi taler Sabbath, NWOBHM-stilen, og I har coveret det gamle fede Scorpions-nummer 'Fly to the Rainbow"...

Muchos gracias! Du rammer nok rimeligt meget plet med inspirationskilderne. Vi vidste fra starten af, at vi ville spille tungt. Så skulle vi bare greje hvordan. Klassisk metal fra 70'erne og 80'erne udgør ligesom vores opdragelse. Men vi begyndte alle at spille i 90'erne, og på en eller anden måde har det nok også sat sine spor. Iron Maiden, Accept, Mercyful Fate, Vicious Rumours, Black Sabbath, Metallica, Megadeth. Senere kom ting som Kyuss, Pantera, Crowbar og Down. Nyere bands vi tripper over er f.eks. Om, High on Fire og så'n. Vi er alle musikentusiaster og hører en masse forskelligt. Det er bare vigtigt for os at få omsat inspirationerne på den rigtige, tunge Death Rides a Horse-måde. Hvordan har reaktionen på jeres glimrende "Pantokrator" EP? Noget respons fra udlandet?

Reaktionen har generelt være opmuntrende. Folk virker som om, de kan lide det, vi går og roder med, så det kunne ikke være meget bedre. Vi er selv rimeligt godt tilfredse med EP'en, men der er også ting, vi gerne ville have gjort bedre, så set i det lys er vi ovenud tilfredse med modtagelsen. Vi har ikke gjort meget for at blive hørt i udlandet, så udover lidt venlige henvendelser på MySpace er udlandet endnu "terra incognita" for Death Rides a Horse.

Jeg har spurgt Rising og Double Space det samme spørgsmål, så - hvornår spiller I på Roadburn?

Når Roadburn er klar til os, er vi klar til dem. Hvis vi ikke skal på arbejde den dag.

Hvad handler en Death Rides a Horse-sang typisk om? Og hvordan arbejder I med et nyt nummer, hvem får idéerne osv.?


En Death Rides a Horse-sang handler typisk om døden. Eller Conan i rummet. UFO'er er også et tilbagevendende tema. Krig er noget, vi først for alvor er begyndt at føle for på det seneste. Kenneth har skrevet en del om at kede sig også. Dybest set prøver vi efter bedste evne at skrive tekster med en eller anden form for filmisk kvalitet. For at lyde klogere end vi er, så har en del af vores tekster nok et lidt meta-agtigt præg, for vi kan godt lide at referere til ting, vi selv har trippet over.

Typisk kommer Kenneth eller Jens med et udkast til en sang, som så får en tur igennem Death Rides a Horse-maskinen. Anders er god til at sætte tingene sammen på en opfindsom måde, og Idas vokal giver nummeret dets sjæl. Nogle gange tager det lang tid at lave en sang, andre gange går det hurtigt. Vi er ikke et band, der i fællesskab jammer os frem til en sang. Dertil har vi simpelthen for lidt tid til øveren. Vi bliver nødt til at gribe det lidt mere praktisk an. Desværre.

Tre plader I vil tage med på en øde ø?

– Mercyful Fate: 'Don't Break the Oath' – man behøver ikke andre!Hvad synes I om den danske metal-scene?

Det virker, som om der er ved at komme gang i scenen. Der kommer masser af mennesker til de fede koncerter, og der er god stemning. Folk er måske ved at genopdage, at undergrunden er et ret fedt sted at være, og at det er dér, musikken lever? Vi er mest til gammeldaws metal med lidt attitude, så vi er som udgangspunkt glade for alle, der ikke synger følsomme omkvæd iklædt joggingbukser og hættetrøje. Metervare-metal sucks!

Fede DK-bands? Tja… Bone fra Fredericia spillede et pissefedt gig i ungeren for nyligt. Bone er dog hurtige, snarere end tunge. Rising er også fede, og de er fandeme både tunge og originale på deres nye numre! Impalers fra Haderslev er totalt fede: Oldschool-der-ud-af-thrash! Moonless er også seje - dem håber vi for resten på snart at få arrangeret et gig med.

Fremtidsplaner for Death Rides a Horse?

Vores mål er at lave autentisk musik med holdbarhed. Det er selvfølgeligt op til andre at vurdere den slags, men dybest set vil vi gerne skabe noget musik der holder – nu og i fremtiden. Derfor gør vi os også rimeligt meget umage med numrene. Mere jordnært, så er vi ved at lave materiale til en ny EP, som vi håber bliver bedre end noget, vi endnu har lavet. Det satser vi på at at få indspillet i løbet af foråret og så udgivet.

Herudover vil vi bare gerne ud og spille i hele landet – også gerne i udlandet. Vi spiller i Århus til maj og der er tegn i sol og måne på at også andre jyske byer skal have besøg af os til april. Derudover kommer der sikkert også et par gigs i København i den nærmeste fremtid. I mellemtiden udkommer 'Pantokrator'-EP'en forresten på kassettebånd. Det bliver på Deadbangers MC-label, og der bliver tale om en limiteret ting med fire bonus-numre. Den udgivelse glæder vi os til at se! Ole der kører Deadbangers er en entusiastisk ildsjæl, og det betyder en del for os, at han har taget os til sig...

Hør mere til Death Rides a Horse HER!