Uge 49: Ugens koncerter og udgivelser

-XTD1350-81-1499760411

Der er ikke mindre end to mini-festivaler denne uge, i form af henholdsvis Pestfest i København og vinterudgaven af Tornvang i Greenaa. Man kan også opleve Red Warszawa ikke mindre end to gange, hvis man har den slags lyster.

Kunstner

Der er måske ikke ligefrem dømt "black christmas" endnu, men ugens højdepunkter bliver givetvis muligheden for at opleve nogle af tidens fedeste (omend ikke nyeste) black-navne live lørdag, enten til Pestfest i København eller til Tornvang Winter Fest i Greenaa. Sidstnævnte er ganske vist langtfra rendyrket black-fest, for der bliver da også plads til den klassiske metal, thrash og død, men alligevel tegner der sig et billede af en uge i ekstremitetens tegn.

Pestfest i Pumpehuset kunne godt gå hen og blive årets højdepunkt for folk, der godt kan lide black metal af både den slags, der går stærkt og handler om Satan, og den mere dyb/tungsindige af slagsen. Om ikke andet får man chancen for at se Nifelheims hår(d)rock-brødre og deres skullets i aktion - og selvom det er lige vel let at lave sjov med deres (i øvrigt stærke) look, så er det ikke tilfældigt, at de står som en ledestjerne (med den nederste spids pegende direkte imod helvede) for folk, der godt kan lide den seje metal.

På udgivelsesfronten er der også gang i den ekstreme metal, hvad enten man er mest til black, død, black/død, dødsdoom eller er fintfølende omkring undergenrerne at det bare skal være brutal Texas death metal med Stabbing (når det simpelthen ikke er præcist nok at sige man spiller enten Texas death metal eller brutal death metal...)

Så er det måske lettere bare at sige, at man spiller "Dark extreme metal" som Otargos og lade historikerne om at definere præcist, hvor i subgenrerne man skal placeres - og så i øvrigt bare slå op i sine Warhammer/Warhammer 40.000 bøger og kombinere tilfældige seje ord ind som titler på numrene...

For folk der bedre kan lide deres døijsmetal lidt ældre, mere doomet, gotisk, melodisk og centraleuropæisk er der såmænd nyt fra slovakiske Thalarion, som endda har sneget en ballade, 'Burning Pile', med på deres nye album. Den bliver I forskånet for i denne omgang, for der er skam også mere "rigtig" død på pladen:

 

Koncerter:

Fredag d.10. december:

Bersærk - Tobakken, Esbjerg

Red Warszawa - Raschs Pakhus, Rønne

 

Lørdag d. 11. december:

Nifelheim, Skaur, Svartmalm, Totenwache, Heltekvad - Pumpehuset, København

Denial Of God, Killing, Metal Cross, Discorpse - Pavillionen, Greenaa

Anguish, Warbell, Vansind - Posten, Odense

Red Warszawa - Tobaksgaarden, Assens

Situationsfornærmelse, [PSD] - Kansas City, Odense

Udgivelser: 

Mandag d.6. december:

Diablation - Allégeance (Black metal)

Fredag d.10. december:

Cadaveric Fumes - Echoing Chambers of Soul (Death metal)

Joan Avant - Dies Irae (Symphonic hard rock)

Malady - Ainavihantaa (Prog rock)

Otargos - Fleshborer Soulflayer (Dark Extreme Metal)

Psilocybe Larvae - Where Silence Dwells (Prog doom/death metal)

Reveal! - Doppelherz (Death/black metal/noise rock)

Rökkr - Rökkr (Raw black metal)

Stabbing - Ravenous Psychotic Onslaught (Brutal Texas Death Metal)

Thalarion - Dying On The Scorched Plains (Death/doom metal)

Thirty Fates - Circus Black (Heavy metal)

Vahrzaw - The Trembling Voices of The Conquered Men (Death/Black Metal)

Søndag d.12. december:

Avskräde - Det stora tunga sjuka (Black metal)

Caestus - The Undoer's Key (Black metal)

Mavorim - Non Omnis Moriar (Black metal)