Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Målet er blot at lave fed musik

Populær
Updated
Målet er blot at lave fed musik
"Giv dog heavy metal en chance," lyder opråbet fra guitarist Michael Kammeyer til det etablerede danske musikmiljø. Danske Pyramaze er ikke sådan at slå ud. Det hårdtslående orkester lignede vinderen i en stor papegøjeskydnings-konkurrence, da de lancerede deres nye sanger, den tidligere frontmand i Iced Earth, Matt Barlow – ovenpå et lidt dramatisk bud med den hidtidige sanger Lance King.

Men midt under indspilningerne til det album, som nu er på gaden, "Immortal", blev Barlow lukket tilbage i Iced Earth-folden, og så var den papegøje, som de forholdsvis ukendte danskere havde skudt, fløjet væk igen. Dog ikke uden at gøre albummet færdigt med Pyramaze. Og godt for det. Albummet er effektiv og hårdtslående melodisk powermetal med kant – takket være Barlows rå røst.

Men hvordan håndterer man sådan et slag? Guitarist og stifter Michael Kammeyer svarer her på spørgsmål fra Heavyjam.dk.

- Albumtitlen "Immortal" kan meget vel vise sig at være symbolsk for jer: For først mister I en sanger, siden hverver I en stor kanon, som så også forlader jer. Hvad er det, der får jer til at overleve sådan et slag? Hvad får jer til at rejse jer og fighte videre?

"Vi 'mistede' ikke vores første sanger - ham sparkede vi ud. Selvfølgelig var det nederen, at vi var nødt til at gøre det, men det var vores valg, og derfor i sidste ende positivt for bandet. Men det med Matt er selvfølgelig en anden sag. Ham ville vi da ikke gerne af med, men han fik nu engang et super tilbud af hans "gamle chef" i Iced Earth, så det kunne kun blive til det ene album med os. Men vi får sgu ikke noget ud af at lægge os på ryggen og klynke over det. Vi skal bare ud og finde en ny sanger, og så er den ikke længere. Vi har nogle mega trofaste fans, der fulgte os, efter vi sparkede Lance ud, og de vil blive ved med at følge os. Bandet er ikke bygget op omkring en sanger som midtpunkt, men derimod omkring bandets samlede indsats - og derfor klarer vi os sagtens, også med en ny sanger efter Matt."

- Hvad er strategien for at finde en ny sanger? Har I nogen på bedding?

"Vi snakker med et par stykker lige nu. Skulle det vise sig, at ingen af dem dur til jobbet, laver vi en officiel 'open audition'. Men jeg tror nu måske nok vi finder en uden at skulle lave den helt store eftersøgning."

- Hvad er jeres mål og drømme for Pyramaze? Og hvor justerer I dem for at få dem til at passe med situationen nu, hvor I er uden sanger igen?

"Vores mål er egentlig bare at lave fed musik. Det der med de typiske "sex, drugs & rock n' roll" drømme og ambitioner ligger ikke rigtigt til os. Det er virkelig mest bare musikken i sig selv, det drejer sig om, i hvert fald for mit vedkommende. Det er på mange måder en givende proces at skrive et fedt nummer, og jeg må nok indrømme, at jeg får en længere 'rus' ud af selve det at lave musikken end jeg gør af at spille live. Vi skal egentlig ikke justere særligt meget på det, bare fordi vi er uden sanger lige nu. OK - dvs. vores live planer er da rykket nogle måneder - men da vi ikke er det helt store touring band i forvejen (vi har jo næsten alle vores faste arbejde 37 timer ugentligt), så er det ikke, fordi at vi har skulle kassere en større tour eller noget."

- Beskriv Pyramazes største styrker: Hvordan kommer de til udtryk på "Immortal"?

"Det må klart være vores heavy approach men med meget indgående melodier. Pyramaze drejer sig rigtigt meget om gode melodier, men det skal på samme tid være mega heavy og episk. Denne blanding, tror jeg, er lykkedes os virkelig godt på 'Immortal'."

- Hvor er det, at Pyramaze adskiller sig positivt fra de ligesindede på en europæiske metalscene?

"Jeg synes bare personligt, at vores numre har en hel del mere at byde på end mange andre bands i vores 'genre'. Synes ofte man hører et hypet metalband, der bare har lavet et venstrehånds-arbejde for at få lidt penge i kassen. Det vil ikke ske for Pyramaze, ikke mindst fordi vi ikke er afhængige af de penge, vi tjener med Pyramaze. Vi arbejder på vores materiale, indtil vi er 110 % tilfredse med det. Dette skinner så igennem på vores albums, skulle jeg mene."

- Hvis I skulle tage pulsen på den danske metalscene og karakterisere den med et par korte sætninger, hvordan vil karakteristikken så lyde?

"Underground, underground, underground. Danmarks musikverden giver ikke metal mange chancer - bortset fra, at Volbeat selvfølgelig slår et bravt slag for at få metal på dagsordenen lige nu med deres fede crossover appeal. Og hov hvad sker der - så har vi pludselig pop-tøser, der siger, de kan lide metal. Det kunne mainstream radio måske godt lige lære lidt af. Jeg er ved at brække mig over det, som dansk radio serverer 99,9 procent af tiden. Giv dog heavy metal en chance!"

- Hvis I skulle komme med 2-3 gode råd til de unge og håbefulde bands, der midt i en tid, hvor cd'en er ved at lide en langsom download-død, hvordan skal de råd så lyde?

"Brug internettet til at sprede jeres navn. Myspace er et godt medium. Lav en fed hjemmeside og sælg eventuelt MP3'er af jeres musik uden om et pladeselskab, hvis I har tiden og energien til det. Det kunne være en fed og hurtig måde at starte på. Og så få spillet nogle live shows selvfølgelig. Arbejde, arbejde, arbejde, så kommer det hele med tiden."