Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens monsterdrøn

Updated
Ugens monsterdrøn
Genforening sikrer Iced Earth en tilbageerobring af den amerikanske power metal-trone. I 2003 skiltes Iced Earth, der måske mest af alt er et synonym for den dominerende rytmeguitarist og sangskriver Jon Schaffer, med forsanger Matt Barlow. Men da en afløser blev fundet i Judas Priest i form af Rob Halford-vikaren Tim ’Ripper’ Owens, var der umiddelbart ingen større grund til at frygte den helt store forringelse eller et faldende kunstnerisk indhold i bandet.

Den første nye plade "The Glorious Burden" var også et ganske udmærket udspil, hvor den nye sanger viste, at han både kunne skære tænder og ramme de helt høje toner, men både live og i forbindelse med opfølgeren, var det tydeligt, at der manglede noget.

Nu er Matt Barlow så vendt tilbage, og dermed er der truffet den helt rigtige beslutning, som både han og band kan være stolte af.

"The Crucible of Man" er ikke så lettilgængeligt som tidligere udgivelser, men det er kun med til at gøre den bedre, og formentlig også lige så langtidsholdbart som størstedelen af bagkataloget.

Den episke sangskrivning er nemlig ikke blevet dårligere, og selvom det normalt høje tempo generelt er sænket, så bevarer Iced Earth stilen med de store dystre korarrangementer, dramatiske stykker, og en effektiv brug af leadguitar til at understrege og underbygge de i forvejen melodiske og samtidigt onde guitarriffs.

Et eksempel på det elegante sammenspil mellem guitarer og vokal er det tunge singleudspil "I Walk Alone" og den forrygende intense åbner "Behold the Wicked Child", der også viser, hvorfor amerikanerne kun kan have én forsanger, og at han hedder Matt Barlow.

Han giver lige præcis det energi og liv, som manglede, da Tim Owens var ved mikrofonen.

Få kan nemlig som Barlow synge både stemningsfyldt, brutalt og indlevende på samme tid, og indenfor powermetallen er han absolut i topklasse, fordi han bruger mindre tid på tekniske finesser i de højere tonelag og mere på at give sine personlige udtryk og følelser til melodien.

Alt i alt er dette comebacklignende album fra Iced Earth forrygende, langt over godkendt og et bevis på, at det nogle gange godt kan betale sig at vende tilbage til rødderne.

Kunstner
Titel
The Crucible of Man (Something Wicked Part 2)
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
4