Fem grunde til at se Exodus i Lille Vega i morgen

Populær
Fem grunde til at se Exodus i Lille Vega i morgen

Exodus spiller i morgen op til en 'Toxic Waltz' i Lille Vega. Her er fem gode grunde til, at du skal komme og danse med!

Kunstner

1. Bonded By Blood

Denne forrygende thrashklassiker kommer uden tvivl til at sætte fut under Lille Vegas koncertsal. Udgivet første gang i 1985 på pladen af samme navn og siden genindspillet i 2008 på pladen 'Let There Be Blood'. Hvilken version der foretrækkes, er en personlig smagssag, men live pynter nummeret altid på sætlisten, hvor det er sømmet fast som et uomgængeligt indslag.


2. Gary Holts afløser

Tager du turen til Lille Vega, ville du under normale omstændigheder også have haft muligheden for at opleve en af verdens bedste guitarister, når det kommer til thrashmetal. Gary Holt sluttede sig til bandet kort efter dannelsen i 1979, og mens Kirk Hammett, som var med til at danne bandet, stak af med Metallica i 1983 og som bekendt fik en rimelig succes ud af det, fortsatte Gary Holt kampen og har været med lige siden. 
Holt er dog en travl mand i disse år, da han også svinger spaden for ingen ringere end Slayer. Det betyder, at han ikke altid har tid til at være med, når Exodus tager på turne. Ligesom på Copenhell sidste år er det således Kragen Lum fra thrashbandet Heathen, som skal fylde de mægtige sko. Så altså, Gary Holt er sej. Blod er sejt. Derfor er vi også nødt til at nævne, at han for et par uger siden fik malet sin nye ESP signaturguitar på musikmessen NAMM i Anaheim. Guitaren blev udsmykket af kunstneren Vincent Castiglia, som brugte 18 kapsler af Holts frisktappede blod som maling. Du kommer nok ikke til at se Holts blodspade på denne turne, men det er stadig badass, så nyd i stedet artikelbilledet af guitaren foroven.

3. Lost Society  

En flok purunge, øltørstige finner, som dyrker 80'er-thrashen helt ud til fingerspidserne, både når det kommer til det visuelle og det musikalske udtryk, som trækker på indflydelse fra især Anthrax og Exodus, som de nu får fornøjelsen af at varme op for i morgen.   
De unge mænd er helt tydeligt en flok fremragende musikere, og vi var begejstrede for deres forrige udspil, men vi har endnu ikke haft fornøjelsen af at se dem optræde. Der er garanti for en omgang uforfalsket thrash i fuld galop, afklippede t-shirts og lange, krøllede lokker i bevægelse.4. Genrelegender i intime rammer

Exodus hører til blandt verdenseliten, når det kommer til thrashmetal, og bandet er et af de, som har været med til at forme og definere genren. Selv om bandet har leveret forholdsvis høj kvalitet igennem karrieren, er de alligevel et underkendt orkester, når man sammenligner med de samtidige kolleger i 'The Big 4' - Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax. Det betyder til gengæld, at du kan få fornøjelsen af at se en flok rutinerede metalmusikere i verdensklasse i intime rammer og ikke mindst til en billetpris, der også er nogenlunde spiselig.

5. Steve 'Zetro' Souza

Lille Vega bliver mulighed for et gensyn med frontmanden Steve 'Zetro' Souza, som i 2014 kom tilbage i Exodus for tredje gang. Han startede som er erstatning for den originale forsanger Paul Baloff fra 1986 til 1992, hvorefter han røg ud og vendte tilbage i 2002 og frem til 2004, hvor han igen røg ud af bandet under stort postyr. Angiveligt nægtede han, lige inden starten på bandets sydamerikanske turne, at tage med ud at spille, fordi han var utilfreds med tilværelsen i bandet. Nu er han tilbage, og tilsyneladende er alt igen fryd og gammen i Exodus-lejren. Mange var glade for den mere brutalt skrigende 'redneck' Paul Dukes, men den bistert snerrende 'Zetro' har også sine tilhængere blandt bandets fans. Mød op og døm selv!