Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Træskodans og søndagswhiskey

Populær
Updated
Træskodans og søndagswhiskey
Interessant og vedkommende DVD/CD-udgivelse fra det festlige folk-punk band Flogging Molly. Irsk-californiske Flogging Molly har sat sig tungt på den underholdende del af musikscenen. Hoved- og frontmand, den rødhårede irer Dave King har fundet inspirationen i den folkemusik, han selv voksede op med i hjemlandet, og den blander han med hidsig punk rock, så man musikalsk bliver budt på noget, der lyder som en vred udgave af The Pogues.

Det er næsten umuligt ikke at blive i godt humør af at lytte til Flogging Molly, og på sidste års Roskilde Festival fik bandet da også bevist, at det sagtens kan lade sig gøre at få mange tusinde mennesker til at danse træskodans på én gang.

Både i USA og Europa er bandet nu blevet noget af et kultfænomen, som har en dedikeret fanskare i undergrunden, og med tre albums i bagagen er det nu blevet tid til at dokumentere karrieren med dette dobbelte DVD/CD-sæt.


Motörhead og IRA

DVD’en består af en dokumentarfilm på en time og 45 minutter, hvor man får koncertbidder mellem de mange interviews. Der fokuseres på Dave King og hans opvækst i Irland, hvor
IRA marcherede rundt ude foran køkkenvinduet, og man hører om hans fars tidlige kræftdød, som følge af gulsot.

Dave King er fascinerende at høre på, og efter at have set dokumentaren, forstår man bedre, hvor de politiske kommentarer i Flogging Mollys musik kommer fra. Kendere vil i øvrigt også huske manden fra hans tid som forsanger i Fastway – det knap så succesfulde projekt, som guitaristen ”Fast” Eddie Clarke søsatte efter at han havde forladt Motörhead i starten af 80'erne.

Her er tale om en dokumentarfilm med stort "D", hvor der lægges vægt på portrætter af hver af de seks bandmedlemmer plus en håndfuld crewfolk og managere. Når det hele ikke bliver sentimentalt, og når bandmedlemmerne ikke får helt brune næser, mens de fortæller om deres bandfæller, er det rigtigt interessant, og man føler virkeligt at man kender personerne, når man har siddet den informative film igennem.


Lyst til en spids

Udover dokumentaren, indeholder DVD’en også en håndfuld bonusmateriale, som dog ikke har den store værdi, men man får til gengæld live-versioner af to numre (”Rebels of the Sacred Heart” og ”Selfish Man”). Sidst, men ikke mindst, medfølger en cd med et helt nyt nummer (”Laura”), fire unplugged-numre af kendte sange, samt fem live-sange. Alt sammen fan-guf.

Man får lyst til en spids, når man hører Flogging Molly; man kunne jo gøre alvor af dette sæts titel, og så se DVD’en i selskab med en flaske af den gullige alkohol…??

En anbefalelsesværdig udgivelse… både for fans af bandet og udenforstående, der gerne vil blive klogere på, hvad det egentlig er for noget halløj, det der Flogging Molly.

Titel
Whiskey on a Sunday
Distributør
Genre
Karakter
4