Mustaine & co i mesterform

Populær
Mustaine & co i mesterform
Dave Mustaine og Megadeth imponerede i et stegende hedt Store Vega. Der har aldrig været nogen tvivl om, hvem der var drivkraften i Megadeth, så det kommer ikke bag på en, at forsanger og guitarist Dave Mustaine nærmest er blevet solist med gæstemusikere, når han drager på Megadeth-turné.

Men måske har det alligevel taget overhånd, for selvom både
leadguitarist, trommeslager og bassist er mere end yderst kompetente på deres instrumenter, så blev det en kende sterilt. Noget man ikke så den gang, hvor leadguitaren blev spillet af den sublime Marty Friedman, der gav Mustaine betydeligt mere modspil.

Et vældigt bagkatalog

Heldigvis er Dave Mustaine, om ikke en klassisk showmand, så i hvert fald fuldt ud værdig til at have sit eget show, og så har han et bagkatalog af sange at vælge fra, som bør gøre alle andre metalbands (og bands i det hele taget) misundelige.

Mastodontiske ”Symphony of Destruction”, ”Peace Sells”, “Skin of my Teeth” og alle andre numre, der er selvskrevne i en Megadeth-sætliste, blev fyret af med stor intensitet (så et eller andet kunne gæstemusikerne alligevel, selvom de manglede karisma og personlighed). Men mest imponerende er det, at et rimeligt overset nummer som ”Reckoning Day” kan hives frem fra godteposen og gå lige så rent ind som klassikerne.

Samtidig er en af Mustaines mange forcer, at han ikke mister pusten, men formår at give sig selv hundrede procent fra start til slut. Og upåagtet, at nogle numre selvfølgelig har større kvalitet end andre, så holder alle sammen live, fordi Mustaine med sit sublime guitarspil, sin karakteriske og meget personlige vokal samt en glæde ved at spille, binder hele sættet sammen - og gør det tydeligt, at alle 18 numre er skrevet af samme mester.

Kunstner
Spillested
Genre
Trackliste
1. Sleepwalker
2. Wake Up Dead
3. Take No Prisoners
4. Skin o’ My Teeth
5. Gears of War
6. Set the World Afire
7. Devils Island
8. Hangar 18
9. She-Wolf
10. In My Darkest Hour
11. Kick the Chair
12. Tornado of Souls
13. Washington Is Next!
14. Reckoning Day
15. Mechanix
16. Peace Sells

Ekstranumre:
17. Symphony of Destruction
18. Holy Wars…The Punishment Due
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
4