Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

God, gedigen firser-thrash

Populær
Updated
God, gedigen firser-thrash
Exodus skuffede ikke på The Rock med deres thrash, der stadig holder vand. Det var et halvtomt The Rock der lagde scene til firserthrasherne Exodus' københavnerkoncert. Det noget pauvre fremmøde skyldtes nok, at det halve metal-København allerede var draget afsted til Wacken-festivalen, så koncerten var for os, der var blevet tilbage.

Mugshot skulle egetlig have skudt aftenen i gang, men af uvisse årsager havde de valgt at aflyse. I stedet var det forholdsvis nye band, Dødning, hurtige til at springe til, da det fik tilbuddet. Stilen er ovre i det sludge'ede og minder noget om Raging Speedhorn i bandets velmagtsdage.

Ligesom det gamle RS, stiller Dødning op med to forsangere og ditto guitarister, hvilket giver bandet storladen, massiv lyd. Riffene er, når de er bedst, monolitiske, og bandet spænder mellem det metalliske og det cool tilbagelænede. Det var alt i alt rigtig godt selv om at Dødning måske lige mangler det sidste i stagepresence...

Derefter var det 3 Inches of Bloods tur, der for blot få år siden var et af de friske, hotte acts på metalscenen med deres metalcore med falsetskrigeri. Meget har bandet dog gået igennem; mistet trommeslagere og sangere og hvad har vi, og selv om bandet har været meget igennem, er de stadig unge.

Så meget desto mere er det utroligt hvor afdankede det virkede - ikke at musikerne teknisk spillede dårligt, men hjertet havde de ikke rigtig med. Godt nok var der ikke så forfærdelig mange publikummer til at skabe en stemning, men bedre burde et trods alt så rutineret band have klaret det, for nogen inspirerende oplevelse var det ikke.

Bedre stod det til med det gamle band Exodus. Det er blevet en fast ting med det band at nævne Kirk Hammett som én af grundlæggerne, hvilket han gjorde inden han hoppede over i Metallica, men ud over den fælles historie, har de to band ikke længere meget til fælles, for Exodus spiller god gammeldags thrash metal som hvor far lavede det.

Selv om bandet har gennemgået mange forandringer, så var det en ret livskraftig version vi fik præsenteret – klart mere sprudlende end 3 Inches of Blood i hvert fald. Kvintetten leverede en god blanding af gamle og nye numre, begge dele noget de godt kan være stolte af, dels fordi de gamle holder endnu, dels fordi det er faktisk lykkedes at lave godt nyt, der ikke bare er er et ekko af fordums storhed.

At Exodus var hovednavnet, var der nu heller ingen tvivl om når man loddede stemningen. Det var dem, folk var kommet for at høre, og folk fik hvad de var kommet efter. God, gedigen thrash metal.

Kunstner
Titel
Exodus + 3 Inches of Blood og Dødning, The Rock, Kbh. 30. juli, 2008
Spillested
Dato
30-07-2008
Genre
Forfatter
Karakter
4