Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Himmel og Helvede... og Iommi!

Populær
Updated
Himmel og Helvede... og Iommi!
Himmel og Helvede... og Iommi!
Himmel og Helvede... og Iommi!
Himmel og Helvede... og Iommi!
Himmel og Helvede... og Iommi!

The Dio Years nedlagde Wacken Open Air

Spillested
Dato
30-07-2009
Trackliste
1. The Mob Rules
2. Children of the Sea
3. I
4. Bible Black
5. Time Machine
6. Drum Solo
7. Fear
8. Falling Off the Edge of the World
9. Follow the Tears
10. Die Young
11. Heaven and Hell

12. Country Girl
13. Neon Knights
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Når man er en generation for ung til at være blevet opfostret på Black Sabbath, så kan det sommetider være svært at sætte sig ind i hvor afgørende en betydning det band har haft for heavy metal generelt. Torsdag aften da Heaven & Hell lukkede den store scene på Wacken Open Airs åbningsdag forstod jeg det pludselig noget bedre.

Den lille frontmand Ronnie James Dio var et festfyrværkeri at se på. Intens og utrolig stor vokal. Læg dertil rockguden Tony Iommi som med knivskarp præcision leverede det ene historiske riff efter det andet. Sammen med AC/DC viser Heaven & Hell, at man godt kan fyre op under mere end 60.000 mennesker i halvanden time eller mere, også selv når man er rundet de 60 somre på dåbsattesten.

Iommi og co. udviste i hvert fald ingen slinger i valsen og gav Wacken Open Air en fortræffelig start på deres 20-års jubilæum. Jeres anmelder var på dette fremskredne tidspunkt under indflydelse af forskellig fluidum, hvilket blot var med til at gøre festen desto mere underholdende. For det var en fest. En fejring af Wacken og heavy metals gudfædre, udført af netop gudfædrene.