Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '14: Megagodt

Populær
Updated
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt
WOA '14: Megagodt

Megadeth ville virkelig Wacken og vandt en vigtig sejr lørdag aften

Kunstner
Dato
02-08-2014
Genre
Trackliste
Hangar 18
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
Skin o' My Teeth
Sweating Bullets
Tornado of Souls
Poison Was the Cure
She-Wolf
Trust
Kingmaker
Cold Sweat(Thin Lizzy cover)
Symphony of Destruction
Peace Sells

Holy Wars... The Punishment Due
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Med Megadeth booket fik Wacken Open Air en vigtig skalp til programmet for 2014. Festivalen har haft næsten alle vigtige og stadig aktive metalbands, som blev dannet i 80’erne, på programmet, og nu kunne der endelig nås op på 75 % af ”The Big Four”. Det sidste band, der mangler, har en dansk trommeslager ved navn Lars.

Forventningerne forud for koncerten var store. Dels talte folk om formodninger om en godt og grundigt oldschool sætliste, og så kunne man vel også håbe på en Dave Mustaine, som turde synge igennem, i forhold til de gange, hvor vi i Danmark har fået bandet i starten af en turné, hvor det har virket, som om hr. Mustaine sparede på stemmen og fyrede op for temperamentet i stedet.

Det startede ellers uheldigt, så man netop kunne frygte for frontmandens lune. Billedet og lyden til introen forsvandt ved scenen, men syntes dog stadig at gå igennem fra højtalerne ved naboscenen. Der blev en underlig lang pause, og pludselig fyldtes scenen med røg, og man kunne ane Shawn Drover sætte sig bag trommerne. Ind kom resten af bandet, og de virkede alle toptændte og fornøjede over det veloplagte publikum, som var begejstret og stort i antal.

Stærke sangvalg

Tænk sig! Der blev lagt ud med ’Hangar 18’, og dermed skulle der laves meget slinger i valsen, hvis smilet skulle fjernes fra læberne, for instrumenteringen var helt i top, og ”Megadaves” stemme var usædvanligt skarp og bidsk, selvom han i snakken mellem sangene lød faretruende halsbetændelsesramt.

Og tag så lige et kig på sætlisten: Det er vist unødvendigt at sige, at den gode stemning bare blev ved og ved?


”Intimkoncert” eller optimal lyd?

Lyden foran de største fans, som havde tilkæmpet sig en god plads foran og midt for scenen, var meget buldrende, men det kunne alligevel anes, at var det ikke for bassen, så var det en fremragende lyd på resten af instrumenterne. Et desværre ikke ukendt problem på Wacken, så efter lidt over 30 minutters nydelse af stemningen i ”den hårde kerne” fandt skribenten sig en plads med noget nær perfekt lyd med et mere skråt udsyn til scenen.

Dave Mustaine virkede stolt af at være inviteret med til at fejre Wackens 25. udgave og fik da også lige taget sig en af tidens så populære selfies med det feststemte publikum i baggrunden.

Megadeth største singlesucces er nummeret ’Trust’, og det virker måske derfor fornuftigt at fyre den af, men det var nu ’Shewolf’, som vandt som bedste nummer fra ’Cryptic Writings’ af aftenens to sange herfra. Førnævnte ’Trust’ og ’Kingmaker’ fra den seneste skive blev spillet i rap, og i selskab med de andre sange på listen, stak de lidt negativt ud og satte den ellers stærkt accelererende underholdningskurve lidt i bero.

Interessant var det, at Megadeth spillede en udmærket version af ’Cold Sweat’ af Thin Lizzy – paradoksalt suppleret af en række kolde dråber fra himlen, som dog forsvandt ligeså hurtigt, som amerikanerne stak afsted i en voldsom slutspurt. En stærk afslutning med ’Symphony of Destruction’, ’Peace Sells’ og ekstranummeret ’Holy Wars…’. Smukt.