Metallens adelsmærke

Metallens adelsmærke

Gennem en forsinket julefrokosts tåger, forsøger Emil Svendsen at give et bud på Entombeds storhed.

Kunstner
Spillested
Dato
12-03-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Nogle gange går tingene bare ikke som planlagt. Devilutions Redaktion havde valgt Entombed-koncerten som en værdig afslutning på den udskudte julefrokost, så en gæsteanmelder var blevet hyret, for at vi på behørig vis kunne svine os til i øl.

Men ikke nok med at han brændte os af, redaktionens Entombed-specialist svinede sig til på en helt anden og fraværskrævende måde, da han havde fået diaré. Derfor har undertegnede måttet skyde hjertet op i brystet og træde til, selvom tilstanden bestemt ikke var helt ædruelig, da det tunge ansvar stod mig klart, ligesom mine Entombed'ske kompetencer er på det jævne.

Fritflydende spilleglæde

Men måske det ikke er så galt endda. Måske er feltet mellem tyndskid og ølglæde bedste forudsætning for at anmelde lige præcis Entombed, selvom præstationen var så langt fra lort, som noget kan være. De svenske veteraner er nemlig ikke forfinede i deres udtryk, men morderligt effektive på en helt igennem berusende og fritflydende facon. Så afgjort. Tyngden er knusende uden at de egentlig gør et stort nummer ud af det, for det er som om det mere er numrene, der er i højsædet, end det er attituden.

Blandt kenderminer og træskosmil

De tidligere par gange jeg har set bandet, har det været som opvarmning for henholdsvis Amon Amarth og Volbeat, men det klædte nu orkestret bedre at være hovednavn, for energien havde fået en tand ekstra og spilleglæden havde denne aften i særlig grad taget den musikalske præcision i hånden, hvilket er adelsmærket for den heavygenre, vi holder så meget af.

At bandet har været i gang længe kunne man man aflæse på andet end rutinen, nemlig også på publikums gennemsnitsalder. I denne tæt pakkede skare var der nemlig også mange koncertgængerveteraner at finde, og de kvitterede med et intenst engagement og kenderminer, der i ledtog med brede smil var et fuldgyldigt bevis på, at Entombed stadig har noget at byde på. At bandet måske endda er evigtgyldigt!