Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

New Era Tour III

Populær
Updated
New Era Tour III
New Era Tour III
New Era Tour III
New Era Tour III
New Era Tour III

By the Patient, Scarred by Beauty og Essence lagde med stort spille-overskud Stengade 30 for deres fødder.

Dato
26-03-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Praktisk er det, når tre af nationens håbefulde unge bands vælger at turnere sammen, for så kan man som frontløbende tilskuer få dem alle at se på en enkelt aften. Og vind i sejlene har disse tre bands, der på bedste vis får repræsenteret landet fra sydøst til nordvest: By the Patient med rødder på Bornholm, Essense fra Nordjylland og Scarred by Beauty fra et sted ca. midt i mellem, nemlig København.

Hver især kan de pryde bandhatten med fine fjer: Essence har fået pladekontrakt, By the Patient har spillet Wacken og Scarred by Beauty har også pladekontrakt samt en frontmand, der har slået sine folder i legendariske Hatesphere.

Essence


Essense lagde ud med deres veldrejede og klassiske thrashmetal. To ting kan man sige om de unge nordjyder: For det første er de nogle meget tjekkede musikere, der spiller thrash som i gamle dage. Det leder os hen til den anden ting man kan sige om dem; de er måske ikke så originale...

Humøret og viljen er helt i top, evnerne ligeså, men man kunne godt efterlyse en lidt mere kreativ tilgang til sangskrivningen. Materialet som det er nu, er lidt for tæt på forbillederne. Deres spilleglæde er dog smittende og som sådan fejler musikken slet ingenting. Det skal blive spændende at følge udviklingen.
(Karakter: 3)

By The Patient


By The Patient var midterst i rækken, og spiller en potent omgang dødsmetal, der sammenlignet med Essences thrash virker lidt mere selvstændig. Selv om død godt kan have det med at mudre lidt, formår denne østdanske garde nu alligevel at gøre det klart, hvor de vil hen med musikken. Det er brutalt og direkte, og selv om der sker meget, virker det hele alligevel ret naturligt og ligetil. Som liveband må man sige, at det er i mål, da der blev spillet med tjekket overskud, uden at det gik ud over energien.
(Karakter: 4)

Scarred by Beauty


Bedst kendt af de tre bands er nok Scarred by Beauty, der har gjort hoserne grønne over for den danske metalscene, og blevet udnævnt til Årets talent i nu hedengange Danish Metal Awards – frontmand Jonathan "Joller" Albrechtsen fyldte også et par temmelig store sko ud som Hatesphere-frontmand, efter at Jacob Bredahl forlod det. Mange år holdt han dog ikke, da han (åbenbart) hellere ville lavet sit eget med sit gamle band Scarred by Beauty.

Stilen er en slags post core metal og som sådan var det aftenens mest moderne bud på, hvordan metal skal lyde anno 2011. De musikalske evner kan man ikke rigtig sætte en finger på, og skal man knytte ét ord til det, må det være "potentiale" for langt burde dette band kunne nå, også forstået på den måde, at det måske ikke helt er i mål endnu. Hvorom alting er, så er det nu meget godt, det de har brygget sammen – og det er ved gud en del – og live fungerer det også hæderligt, selvom man godt kunne savne en egentlig ørehænger  til at få publikum helt op at ringe.
(Karakter: 4)