Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hil metallen!

Populær
Updated
Hil metallen!
Hil metallen!
Hil metallen!
Hil metallen!
Hil metallen!

Efter 5 år med Danish Metal Awards kan man sagtens tale om et traditionsrigt arrangement, da opbygningen af showet ikke har ændret sig det store.

Kunstner
Spillested
Dato
16-01-2010
Trackliste
Prisoverrækkelser
Artillery
Scarred By Beauty
Mnemic
The Burning
The Kandidate (video på storskærm)
Meshuggah
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Den største festdag på den danske metalscene er det årlige arrangement; 5-års jubilaren Danish Metal Awards. Traditionen tro afholdt i Amager Bio og som altid en aften, hvor der er højt til loftet og plads til masser af fuldt berettiget selvfedme.

Stemningen i salen var som altid fed og fuld af forventning, og tilbuddet på julesne på fad til 25 kroner gjorde ikke stemningen mindre god. Flot festklædt og til en fornem publikumssalut gik aftenens værter, den yndige Camilla Jane Lea kendt fra P3/DR2 og den karismatiske Max fra Pilgrimz, på podiet. De styrede som sådan sagerne meget godt, men selvom de billige øl allerede var blevet skænket i store mængder, så var alle i salen måske ikke helt med på Max’ indledende energiniveau. Et niveau, der ikke fortog sig og i hans skrig og skrål var det svært fx at høre, at det Roskilde 2010 navn, der skulle røbes var Converge.

Mange priser skulle overrækkes, så derfor var der ikke megen tid til aktørerne på scenen. Artillery lagde ud med et imponerende energisk sæt, indledt af ’Rise Above It All’, der blev skåret over for at give plads til ’10.000 Devils’. Når man kun har knap tyve minutters spilletid, så har man travlt og showet virkede til tider også lidt rodet og forhastet. Men hyldesten var stor fra publikum og fra Max, der kaldte det for det bedste Artillery-show, han havde set.HATESPHERES SEJR


Sædvanen tro var der gæster til at præsentere priserne og hver kategoris vinder. Fx Anders Bøtter fra Sort Søndag, Jacob Bredahl, Obersten fra Mnemic, Jesper Binzer, og Flemming Rasmussen. Den store vinder blev Hatesphere, som vandt årets album og havde en finger med i årets video, der var lavet af makkerparret – Marius Budu og Michel Winckler - som også tog prisen for årets cover. Et cover, der sidder på Psyke Projects seneste skive. Men da Scarred by Beauty tog talentprisen og fik lov at trykke den af et kvarters tid, faldt vægten alligevel indirekte ud i Hatespheres favør, da Joller derfra jo også varetager vokalen hos talenterne.

Scarred By Beauty gav den også godt med gas, og lidt teknikproblemer med den ene guitar fik kun ganske lille betydning. Også Mnemic måtte tage sig til takke med et ganske kort sæt. Bandet havde release samme dag på den nye plade ’Sons of The System’, og numre derfra blev naturligvis også luftet. Som altid med dette band, havde de godt styr på sagerne i en dog lidt anonym performance.

Hædersprisen gik til DAD, der måske ikke er metal, men i kraft af sin vilje og hårdt tilkæmpede bedrifter gennem årene, godt kan siges at have referencer til metallens insisteren på at ville frem. Og mange headbangere sætter med rette også stor pris på Binzer og co. Obersten fra Mnemic var med til at præsentere prisen og som en lille gimmick havde han sin bas med, og den skulle bassist Stig da lige stå med. Vel at mærke efter, at Obersten havde klippet bassen til, så der kun var to strenge på. Stig så lidt forvirret ud, og den ellers sjove detalje blev nok ikke set af så mange.ROCK N’ ROLL ATTITUDE


'The Jack’ den nybetitlede publikumspris gik til rock n’ rollerne i Starrats, og guitarist Dennis Post forstod også at vise flaget og fik givet prisen til en person i publikum for efterfølgende at gå rimeligt kold og til sidst vågne på hospitalet med et brækket ben. 100 % rock n’ roll – ligesom Supercharger, der rendte med prisen for årets debut.

Med herligt stor attitude og passende armbevægelser gav The Burnings frontmand, Johnny Haven, sig fuldt ud, og det samme kan siges om hans bandkammerater. Lyden bød på for lidt guitar, men til gengæld, så blev der plads til det storartede basspil. Der var den sædvanlige ydmyghed fra Johnny som ”I er bare så sø’e, Kjøbenhawn” og videre i den dur. ’Carnivora’ rykkede godt og der var god respons fra publikum lige fra start til afslutteren med ’Weakling’.

Jacob Hansen havde sendt sine bandmedlemmer fra Anubis Gate til at takke for prisen for årets produktion med selv samme bands ’The Detached’ og heller ikke Mastodon kunne deltage, men takkede i en video på storskærmen for titlen som årets internationale album.

Efter uddeling af sidste pris blev Meshuggah annonceret til start et kvarters tid efter. Dermed var award-delen af den store fest afsluttet, så svenskerne kunne give sit formidable show (anmeldt her).SUCCES MED PLADS TIL FORBEDRINGER


5-års jubilaren har over årene vokset sig større, men der er stadig noget uudnyttet potentiale, og nogle småting, som kan arbejdes lidt bedre igennem. Fx trak Mnemics (impulsive) vinderudtrækning lidt for længe ud, og det var måske lidt kikset, at man måtte trække et par navne, før man nåede en konkurrencedeltager, som var til stede i salen. Man må håbe, at de førstudtrukne også får en præmie alligevel – i hvert fald hvis showet som sidste år kommer til at kunne streames efterfølgende.

Men på sin vis er det lige meget, at nogle ting kan højnes i kvaliteten. METALLEN blev så sandelig fejret, og det var det allervigtigste punkt på dagsordenen. Initiativet og det store arbejde bag fra ildsjælene hyldes hermed. Og det er da meget fedt, at det stadig kan blive lidt bedre, for der skal da også være DMeA næste år. Og næste år. Og næste…


Gå til Meshuggah anmeldelsen


Prisoversigt:


Årets metal album - Hatesphere: To the Nines

Årets internationale metal album - Mastodon: Crack the Skye

Årets metal debut - Supercharger: Handgrenade Blues

Årets metal produktion - Jacob Hansen & Kim Olesen: Anubis Gate - The Detached

Årets metal cover - Marius Budu/Michel Winckler & The Psyke Projekt: Dead Storm.

Årets metal video - Marius Budu/Michel Winckler & HateSphere.

Årets metal talent
- Scarred By Beauty

The Jack – Starrats

Hædersprisen - DAD