Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

"Mnemic til vi falder om!"

Populær
Updated
"Mnemic til vi falder om!"
Danske Mnemic vil frem i den mægtige metalverden. Heavyjam.dk har talt med guitarist Mircea om det nye album og om Fear Factory, USA og U.D.O.! Det har været et heftigt år for den nye danske metalstolthed Mnemic, som har turneret derudaf i kølvandet på sidste års debutalbum "Mechanical Spin Phenomena" og været ind og ud af studiet for at færdiggøre bandets kommende album, "The Audio Injected Soul", som udkom i mandags (og som er anmeldt andet steds i dette zine - med dens rigtige titel!).

Heavyjam.dk har fanget Mnemic guitarist Mircea Gabriel Eftmie for at høre om den nye albumproduktion og bandets allerede mange forunderlige oplevelser på koncertscenen.

Albummet først: "The Audio Injected Soul" er blevet indspillet i AntFarm Studiet hos Tue Madsen (kendt fra bl.a. bandet Grope), men Mnemic havde dog også andre emner inde i billedet, inden valget faldt på Madsen i Århus havde Mnemic dog haft folk som amerikanske Devin Townsend (Strapping Young Lad)og Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames og p.t. Soilwork) i tankerne. Begge var "meget interesserede", men også for dyre for bandets budgett og desuden passede de respektive tidsplaner dårligt sammen. Når man hører produktionen på "The Audio Injected Soul" har bandet - og dets lyttere dog ikke noget at ærge sig over.

"Jo tak, he, men vi har haft en god producer," kommenterer Mircea Heavyjam.dk's kompliment og fortæller så om indspilningen: "Tue er meget, meget idealistisk med det han laver og han lægger 100% i hvert eneste band, han arbejder med, også selvom det 'bare' er et demo band. Derfor har vi også haft fuldt tilfredstillelse hver eneste gang, vi har været ovre hos ham og lave noget."

"Fra januar frem til juni har vi været på tour, skrevet numre, været på tour, skrevet numre inden vi så skulle i studiet. Men – vi har gennemarbejdet numrene i øvelokalet som band, hvor det sidste gang var mig, der kom med mest materiale. Denne gang er det alle folk, der er kommet med materiale, som vi så har lavet sammen i studiet. Indimellem har der så været alle de der festivaler og så videre, men det er gået godt."


Opkald fra idolerne

Under turneen med debutten "Mechanical Spin Phenomena" optrådte Mnemic eksempelvis som support for etablerede Bay Area bands som Death Angel og Machine Head, og i sommer fik bandet så et tilbud, de slet ikke kunne sige nej til - selvom det betød et afbræk i indspilnigerne af det nye album. Idolerne og inspirationskilderne Fear Factory inviterede Mnemic med på en lille Tysklandstour.

"Det er en chance man får – once in a lifetime. Og vi skal jo have Mnemic navnet ud til så mange mennesker som overhovedet for at få promoveret os selv. Men det er en meget, meget hård branche nu om dage, hvor standarden er helt anderledes høj end den var for 10-15 år siden, og det handler bare om at arbejde så hårdt som overhovedet muligt for at kunne komme frem. Det synes jeg så også vi gør og det har da også givet et godt resultat. Men vi kører på – og vi kører på til vi falder om!"

Kulminationen på Fear Factory kom så da frontmand Burton C. Bell joinede Mnemic på scenen i Fear Factory nummeret "Self Bias Resistor", hvilket Mircea beskriver som "helt ubeskriveligt, en en surrealistisk følelse!"

Men ikke nok med det. Mircea og Mnemic fik skak også mødt en af de helt gamle heavyhelte undervejs på denne Tysklandsturné.

[img]http://heavyjam.dk/img/832.jpg[/img]

"Vi så U.D.O. på Earthshaker Festivalen, der var den sidste festival som vi spillede dernede, og det var supertight for han spillede Accept-numre. Det var svinegodt og jeg fik taget et billede sammen med ham, han havde sit camouflagetøj på og han så pissesej ud! Det var ubeskriveligt… ubeskriveligt fedt!"


Fra Roskilde til USA

Et andet af sommerens højdepunkter var selvfølgelig da Mnemic stod for åbningen af Roskilde Festivals orange hovedscene.

"For det første havde vi slet ikke regnet med at skulle spille på Roskilde Festival! Bare at kune få lov at spille på grøn scene ville være udover alle forventninger, men da vi fik at vide at vi skulle åbne på orange scene, ringede vi til hinanden og kunne bare ikke forstå det... 'er det rigtigt? Hvad sker der!?' Men så spillede vi på orange og det var utroligt, det var en meget surrealistisk følelse, som jeg overhovedet ikke kan beskrive. Men der var rigtig mange mennesker og vi fik rigtig god respons og alle der så os sagde det var skidegodt."

"Så jeg er meget taknemmelig for at vi fik lov at prøve at stå på orange scene, hvilket nok er enhver musikers drøm her i Danmark, vil jeg tro. Og det var en stor ære at åbne orange scene som et metalband – og jeg tror faktisk, vi er det første danske metalband som har gjort det. Men... wow!"

Den 5. oktober slippes det nye Mnemic-album i USA, og bandet forventer at skulle bakke udgivelsen op med en USA turné af en slags.

"Vi har talt lidt med Fear Factory og vi har talt lidt med Strapping Young Lad. Fear Factory vil pissegerne have os med på tour derovre og jeg kan også forestille mig at Strapping Young Lad vil have os med, men intet er sikkert endnu. Alle sammen siger 'det arbejder vi på og så videre', men vi kommer derover helt 100 procent, fordi der er rigtig mange der spørger efter os og vi får mails fra USA hver dag, Så vi kommer derover næste år."

Kunstner