Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hæderfuld heavy aften

Populær
Updated
Hæderfuld heavy aften
Machine Head kom forbi, Danmarks Radio var der slet ikke. Reportage fra årets DmeA.
DMeA Awards 2007 i Amager Bio, Kbh. lørdag den 17. november:

For tredje år i træk blev Danish Metal Awards afholdt og arrangementet havde noget at leve op til efter sidste års kæmpesucces. Der var da også fuldt udsolgt til et godt og solidt show, der muligvis var på højde med sidste års, men som i hvert fald ikke overgik det.

P3's Carsten Holm var igen i år konferencier, men det er åbenbart det eneste man så til DR. For hvis man p.g.a. sidste års succes skulle tro, at Nu får man metal for sine licenspenge, så kan man godt tro om igen.

I år glimrer DR nemlig smagfuldt ved at have fravalgt begivenheden totalt. Hverken plads i sendefladen eller på webserveren er det blevet til, og hvis begrundelsen for det, er den dårlige økonomi som bygningen af mausolæet over den klassiske musik (læs = Koncertsalen i DR byen) er skyld i, er det simpelthen for tyndt.

Ved sidste års seminar, som blev afholdt i forbindelse med DMeA, gav P3s musikchef Lars Trillingsgaard metallen det råd, at hvis man som metalmiljø ”lavede festen” på samme måde som hip hoppen har gjort det, så ville genren blive interessant for medierne. Festen har indfundet sig – udtrykt i Volbeats platin-pladesalg, og i DMeA's succes, bare for at give nogle eksempler. Men ingen dækning alligevel. Public service, min bare...

Nå, men showet blev til gengæld dækket af MTV, så lidt elektronisk mediebevågenhed kunne det da blive til.


Sen showstart

Aftenen kom lidt sent, men ikke desto mindre veloplagt i gang med prog-metallerne Evil Masquerade, der leverede rendyrket spilleglæde og udmærket prog, hvis man er til den slags.

[img]http://heavyjam.dk/img/2112.jpg[/img]

Aftenens øvrige musikalske indslag var med først Mnemic (bill.) der efter lang tid er vendt hjem til Danmark med deres industrial-møder-Göteborg metal. Det var en ganske solid præstation de fik leveret, og Mnemic vandt i øvrigt prisen for årets metalproduktion for albummet "Passenger".

Hatesphere var forbi med deres nye frontmand, som var blevet præsenteret for offentligheden dagen forinden på Forbrændingen(se andetsteds i dette zine - Red.). De værste nerver må være blevet skrubbet af derude i Albertslund, for det var et noget mere nærværende band, vi fik at se i Amager Bio.

Volbeat (øv. bill.) var det næstsidste band, og de kom, så og sejrede, ikke mindst pga. publikum, der ikke tillod andet. Sangmæssigt var det dog ikke den bedste præstation fra Michael Poulsen, da det kneb med renheden sine steder. Til gengæld kunne Volbeat præsentere en helt ny sang. Volbeat vandt prisen for årets metalalbum, men måske lidt overraskende ikke prisen som årets liveband, når man tænker på deres kæmpesucces. Den pris gik til Dawn of Demise.

Sidste band var svenske Soilwork som fik lov at levere det længste set. De kæmpede bravt og fik også hældt noget svenskerhævi over scenekanten, men folk var så småt begyndt at sive, så et kæmpebrag blev det ikke.


Hæder til Thomsen

Aftenens overraskelse var Ilmer (aka komikeren Jan Elhøj) som man måske husker fra Ilmers Corner, som vistes i fjernsynet for et par år siden. Ideen var måske god nok med at få en parodi på en tjald-rygende hævitaber med, men det blev nu aldrig sjovt. Sandsynligvis fordi figuren Ilmer er en gammel vittighed, som man har grinet af.

[img]http://heavyjam.dk/img/2109.jpg[/img]

En anden overraskelse med lidt mere kød på, var, at Machine Head personligt kom forbi for at få overrakt prisen for årets internationale album. De fik ved den lejlighed hyldet dansk metals Lars Ulrich og især Mercyful Fate som nogen, der havde været betydningsfulde for Machine Head. Prisen blev i øvrigt overrakt af forhenværende Hatesphere-frontmand, Jacob Bredahl.

Hædersprisen gik til den afdøde koncertarrangør Erik Thomsen, som i en menneskealder har gjort utrolig meget for at få den hårde rock og metal til de danske scener. Af navne han har fået til landet kan nævnes Led Zeppelin, AC/DC, Judas Priest, Metallica, Suicidal Tendencies og Pantera. Et rigtig godt valg, fordi det minder én om at en bagmand ikke bare er en pengegrisk kapitalist, men også kan være en ildsjæl, der gør verden til et bedre sted for os andre. Prisen blev modtaget af hans kone og søn.

De øvrige priser, der blev uddelt var som følger: Årets metaldebut: Pitchblack - "Designed To Dislike", Årets metaltalent: Invisius - "Edge Of Hostility", Årets metalvideo: The Psyke Project - "I Get Paralyzed", Årets metalcover: Anubis Gate - "Andromeda Unchained".

Spillested
Forfatter
Karakter
3