Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra Aalborg til verden

Updated
Fra Aalborg til verden
Vi anmelder Aalborg-bandet Mnemics album debut, "Mechanical Spin Phenomenon". Aalborgensiske Mnemic har vakt en del opsigt med deres pladekontrakt med et af verdens førende metal independt selskaber, Nuclear Blast (hjem for Hammerfall, Anthrax m.fl.). Men positivt er det, for den danske heavy scene har i dén grad brug for historier som Mnemics for at vi blot kan øjne det tunge ekspress tog som buldrer afsted fra Norge og Sverige.

Men kan Mnemics ambitiøst opsatte "Mechanical Spin Phenomenon" så leve op til de ambitiøst anlagte forventninger? Tjaeh... men, først og fremmest så har Mnemic fint undgået den demo agtige lyd der ofte hærger danske metal rock plader. Bandets metal elektroniske produktion er enorm tyk og tæt, men indimellem også vel bombastisk, hvor eventuelle nuancer indimellem kæmper en hård kamp for at komme helt op til overfladen.

Bandets sange er generelt meget dynamiske, kompakte og power groove baserede, hvor man fornemmer kærligheden til 90erne og bands som Pantera, Machine Head og især Fear Factory - og i den solide single "Ghost" findes også en god del Alice In Chains i den virkelig holdbare hookline, der så desværre også er en mangelvare på albummet. Mnemic har en enorm fokus på groove og energi, men et eller andet sted så skriger "Mechanical Spin Phenomenon" efter en mere markant og melodi bevidst linie. For bandet kan godt finde ud af at snige melodi linier ind, hvilket ikke kun førnævnte "Ghost", men også titelnummeret og det Burton C. Bell fængende "DBXXD" vidner om. Og det afsluttende nummer, "Zero Gravity" viser desuden at Mnemic også med held kan trække tempoet et par eftertænksomme takter ned, indimellem.

På den måde er Mnemic desværre lige et skridt efter andre moderne og delvist sammenlignelige metal bands som særligt Soilwork og til dels Spineshank. Men, der er noget at arbejde videre med for Mnemic, og i dén sammenhæng er "Mechanical Spin Phenomenon" jo en fornuftig start for bandet.

Kunstner
Titel
Mechanical Spin Phenomenon
Distributør
Genre
Karakter
2