Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'13: Brutale canadiere

Populær
Updated
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere
RMF'13: Brutale canadiere

Der var fuld smæk på canadiske Cryptopsy, der i en time holdt dampen oppe og fyrede en heftig omgang dødsmetal af.

Kunstner
Spillested
Dato
13-04-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Oprindeligt blev canadiske Cryptopsy dannet for 25 år siden under navnet Necrosis, som der i dag ikke længere er nogen originale medlemmer tilbage fra. Kun bandets trommeslager Flo Mounier har nu været med ombord på dødslokomotivet de sidste 20 år, mens andre medlemmer konstant er blevet skiftet ind og ud som vinder blæser.

Den første frontmand Lord Worm har været med over to omgange, og mange begræd hans beslutning, da han sagde endeligt farvel i 2007.

Matt McGahcy har siden stået i front, og det synes bestemt ikke at være et dårligt valg for bandet. Med opsigtsvækkende hår til langt ned over røven havde McGahcy ganske meget krudt det selvsamme sted, som håret strækker sig til. Frontmanden fyldte scenen ud og havde god kontakt med publikum mellem Cryptopsys brutale numre.

Konstant fart på

Canadierne mestrer eminent instrumenterne og fyrede en hæsblæsende og brutal omgang teknisk dødsmetal af fra den gamle skole. Og det blev demonstreret med både noget nyt, gammelt, dødt og råt.

Fra gennembruddet ’None So Vile’ kom ’Phobophile’, fra ’Whisper Supremacy’ ’White Worms’, og også ’The Golden Square Mile’ fra sidste års selvbetitlede album var med på sætlisten.


Det føltes som et lokomotiv, hvor der konstant blev skovlet kul på, så topfarten til sidst ikke kunne komme højere op. Og det var på trods af, at bandets ene guitarist ikke var med, da han af ukendte årsager sidder i spjældet i Canada.

Fans af voldsom dødsmetal gik næppe forgæves til Cryptopsy, der kort og kontant gjorde det, de skulle. De kom, spillede en times overvældende dødsmetal og skred igen. Og så har man vel intet at klage over.