Biomechanical - ”The Empires of the World”

Nyt album med Biomechanical Ud af Englands undergrund stormer Biomechanical med deres debutalbum, “The Empires of the World”, som godt nok er en anderledes fornøjelse. Hæsblæsende og storladen symfonisk rock er hvad der bliver lagt for dagen. Det er måske ikke helvedes interessant i sig selv, men den græske frontmand, John K., lyder til tider præcis som ingen mindre end Rob Halford… Han bakkes op af et ungt band, som fyrer den ene vilde guitarsolo efter den anden af.

I ”Assaulter” eksperimenteres der med off-beat rytmer, og de tonsende dobbelte stortrommer lægger bund i lydbilledet.
Keyboardet er langt fremme i lydbilledet, men det, der adskiller Biomechanical fra andre standardiserede power metal-bands er, at deres materiale nærmest er én stor ond heksekedel af diverse genrer i alt fra thrash til død til progressiv metal: Med andre ord: Man ved ikke hvordan den næste sang lyder! På ”Survival” lånes der ivrigt fra Strapping Young Lad, mens bandet på balladen ”Long Time Dead” lyder som et hvilket som helst tysk ”Dungeons & Dragons metal” band.

Det er lidt synd, at Biomechanical - efterhånden som man så småt kommer igennem det timelange album - lyder som om, bandet har taget mundene for fulde. For det går lidt op i hat og briller til sidst, men når det virker, så virker det i høj grad!

Titel
The Empires of the World
Label
Distributør
Karakter
3