Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ekkoer af 79

Populær
Updated
Ekkoer af 79
Lovende nyt plus gamle godter fra Black Sabbath feat. Dio Er der liv efter verdens definerende heavy metal band? Det var der ihvertfald, da Ronnie James Dio i 1979 erstattede Ozzy Osbourne i Black Sabbath (og Vinnie Appice lidt senere tog over fra Bill Ward i trommestolen). Albums som især "Heaven & Hell" og "Mob Rules" var stærke sager, og mange fans mindes stolt denne epoke, der for en stund blev genoplivet i 90erne på albummet "Tyr".

Nu er line-uppet Iommi/Geezer/Dio/Appice så atter genforenet - som Black Sabbath på denne opsamlingsplade og som Heaven and Hell på sommerens Europaturné, der bl.a. rammer Sweden Rock den 7. juni.

Særlig interesse samler der sig selvsagt om de sidste tre numre på "The Dio Years", der alle er helt nye sange, som supplerer de 13 velkendte numre taget fra de tre førnævnte studiealbums samt livepladen "Live Evil".

Stilmæssigt er den røde tråd helt intakt, med Dios stadigvæk uovertrufne vokal på toppen af en kompakt bund, hvor riffmester Iommi har formået at trylle nye tunge riffs ud af de sorte læderjakkeærmer. "The Devil Cried" kører tungt, langsomt og drevent, og er nok det bedste nye nummer - og et stensikkert valg til sommerens sætliste. "Shadow Of The Wind" kører lidt i det samme tunge tempo, men lyder en kende mere af - i øvrigt solidt - Dio solomateriale, mens "Ear In The Wall" er i den hurtigere, men også en anelse mere standardiserede afdeling.

Skal det være uptempo med disse herrer, så er der stadigvæk intet der matcher nærværende albums åbner, "Neon Knights". Men "Ear In The Wall" har også et meget bastant break, der vil trække hårdt i enhver old school hovedbanker.

Nu er det jo altid forbandet svært at karakterbedømme opsamlingsalbums, men dette synes egentlig meget relevant, i særlig grad som intro for de folk, der ikke kender så meget til Sabbaths Dio-epoke(r), men som måske ser frem til at opleve bandet live til sommer. Og de nye numre giver så os gamle rødder et klart (tungt!) hint om, at dette her line-up anno 2007 virker virile og klart topmotiverede til at sende os til himmels - og måske en hastig tur den anden vej - til sommer.

Titel
The Dio Years
Karakter
4