Hammer effektivt!

Hammer effektivt!

Alt er på vej mod det gamle på det, som måske er Hammerfalls genfødsel efter nogle svære år med stilstand. Svenskerne har genfundet tråden!

Kunstner
Titel
Infected
Dato
20-05-2011
Distributør
Trackliste
1. Patient Zero
2. B.Y.H.
3. One More Time
4. The Outlaw
5. Send Me a Sign
6. Dia de los Muertos
7. I Refuse
8. 666 - The Enemy Within
9. Immortalized
10. Let's Get it On
11. Redemption
Forfatter
Karakter
4

Ikke en metalkliché efterlades uprøvet, når vi har med svenske Hammerfall at gøre. Og hvor er det dog befriende!

Alt er hørt før. Mange gange. Men med Hammerfall var man i mange år helt sikker på, at alt alligevel blev leveret med kærlighed og ypperlig indlevelse.

Men i 2005 knækkede filmen med 'Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken'. Her lød Hammerfall som trætte, gamle mænd, der helt havde mistet tråden. Det fortsatte på 'Threshold' (2006) og 'No Sacrifice, No Victory' (2006).

Her er den gode nyhed, venner: Hammerfall har genfundet tråden og leverer det bedste siden den gyldne periode fra 1998 til 2002 (med albummene 'Legacy of Kings', 'Renegade' og 'Crimson Thunder').

'Infected' præsenterer et næsten helt genfødt Hammerfall, der sprudler, eksperimenterer (inden for de snævre Hammerfall-rammer) og som lyder som et hold heavyrockere, der bare elsker det, de gør.

Der er ikke så meget mere at sige eller skrive andet end, at det er - ja, den er næsten for nem! hammereffektivt.

Det hamrende effektive kommer især til udtryk på skæring nummer to, 'B.Y.H.', der er en forkortelse for bang your head (surprise!!). Fuld knald på, sprudlen, Hammerfall i hopla lige ud ad den metalliske landevej. Samme ingredienser finder vi også på '666 - The Enemy Within'.

'Patient Zero' er bygget over et tungt og møgbeskidt riff, 'Dia de los Muertos' leverer en rystende fed start, som man ikke kan lade være med at bange sit hoved til, og så et tungt, tungt mellemspil. 'I Refuse' kan også noget, tilbagelænet og heftigt rykkende på samme tid. Og så er den mere end syv minutter lange afslutter 'Redemption' nærmest storslået og halvprogressiv i sit udtryk. Et album, der vækker håb, slutter af med et effektivt spark.

Var du stået af Hammerfall, så stå på igen - her! Befriende, at den sande metal alligevel ikke dør med Judas Priest...