Som et urværk

Populær
Som et urværk

Danske Nembience viser fænomenalt håndværk, men det kniber med ideerne.

Kunstner
Titel
Through Times of Despair
Dato
26-04-2010
Distributør
Trackliste
1. The Worst Is Yet To Come
2. Victim Of Failure
3. Damnation
4. From Hell To Eternity
5. Shadows
6. Visions Of Decay
7. Towards Extinction
8. Grief
9. Everything Will Perish
10. Lifeless But Breathing
Forfatter
Karakter
3

Fem år er der gået siden københavnske Nembience blev undfanget til udgivelsen af debutalbummet 'Through Times of Despair', og meget kan man sige om den plade, men langsomt går det sgu' ikke! Den tæsker derudaf med skarpt leverede riffs, dobbeltpedal og temposkift garneret med en harmonisk og melodisk forståelse, der placerer bandet i melodødsgenren.

Det hele er ganske dygtigt udført og bandet viser lytteren den respekt at have øvet færdigt inden det gik i studiet, og især guitarsoloerne skiller sig ud fra mængden — og respekt for dét. Problemet med 'Through Times of Despair' er dog, at den overordnet set er lidt for enslydende i al sin hastværk. Håndværket til trods, mangler man i afvekslingens navn  tunge riffs der virkelig skiller sig ud.

I det hele taget er idérigdommen på denne plade til at overse. Sangene og sådan set også riffene, er skåret efter samme skabelon, og derfor er stemningen også den samme, pladen igennem. I kombination med de urværkspræcise musikere, bliver det hele for sterilt til at blive mindeværdigt.

Det er dog stadig et hæderligt bud på pågående melodød, som ikke forsvinder ned i progrocket navleulds-udgravning, men spørgsmålet er så, om den genre er ved at være for fortærsket til at kunne fyre op under endnu et bands kreativitet. Det er i hvert fald, hvad der skal varmes, før Nembience kommer helt op at ringe. Man må håbe at gløden er der, så de næste gang fokuserer mere på at finde på end på at være hurtige.