Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Maja Petrea Fox

Populær
Updated
Maja Petrea Fox

Metalmiljøet er som én stor, broget familie fyldt med diabolsk kærlighed. Derfor føler billedkunstner, forfatter og sort sjæl Maja Petrea Fox sig hjemme her. Men musikken er jo heller ikke at kimse ad.

Forfatter

Du kan måske genkende hende. Fra en koncert, en bodega eller fra Facebook, hvor hun jævnligt braldrer bramfrit op. Som regel klædt i sort fra top til tå og med tatoveringer, der kan matche selv en Soundcloud-rapper, er hun en, man naturligt lægger mærke til, når hun som en skæv, sortrandet eksistens stikker ud i Københavns bybillede.

Ud over at være både digter, billedkunstner og Facebook-kronikør er Maja Petrea Fox til daglig socialarbejder på herbergscentret Sundholm på Amager. Skæve eksistenser og udsatte personer er en fast del af hendes hverdag, og at hun selv har erfaringer med psykiatrien og alkoholisme gør hende i stand til at se tingene fra flere sider. Det kommer derfor ikke som den store overraskelse, at livets op- og nedture komplementeres af metallen, der ofte byder på sine egne eksistentielle refleksioner, og hvis subkultur hun føler sig som en del af.

Vi stak derfor vores ti hurtige til den excentriske personlighed, som viser sig at sporte kærlighed til både Type O Negative, Tom Waits og selveste L:Ron:Harald.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg husker, at min onkel meget tidligt spillede heavy for mig, jeg har fandme ikke været særligt gammel. 5-6 år, måske? Derfra gik det ret hurtigt, og pludselig befandt jeg mig på scenen til en Red Warszawa-koncert i Kolding, hvor good old Lækre Jens malede min under 18-årige nipple (den venstre) sort med sprittusch, inden jeg, døbt i portvin, sprang ud i min første crowdsurf! Så tak for dét, onkel! 

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det kan jeg simpelthen ikke svare på, men hvis jeg skal vælge ét, som jeg synes har været mest interessant at følge gennem tiden, så må det fx være Black Sabbath og deres udvikling. Dem vender jeg altid tilbage til, og det var også dem, der var med til at åbne heavyballet for mig. 

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Tom Waits! Uden tvivl. Jeg har en næsten invaliderende kærlighed til den mand. Men at ham og jeg skulle drikke en bajer i et brunt hjørne er i sig selv næsten mere end umuligt (selvom han stadig lever, 7-9-13). Ingen af os drikker alkohol længere. Well, vi kunne jo få en hindbærbrus eller hvad fanden! Tror ærlig talt at jeg ville falde om, hvis jeg mødte ham. Bare af ren begejstring.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Lige for tiden er disse i stærk rotation på heavyfronten:

Grave – 'Out of Respect for the Dead'
Bathuska – 'Litourgiya'
Conan – 'Existential Void Guardian'
Bloodbath – 'The Arrow of Satan Is Drawn'
Type O Negative – 'Bloody Kisses' (permanent, haha!).

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Det første, jeg lige kommer i tanke om, var, da jeg så Dr. John i Koncerthuset for et par år siden. Han spillede en del fra 'Gris-Gris'-tiden, og dét husker jeg som værende ekstra specielt. Selvfølgelig er der nogle afstikkere som Black Sabbath, Stones og de andre drenge i kategorien, men ellers så plejer jeg at kunne køre højt og flot på den seneste koncert, jeg nu end har været til. I januar var jeg til Behemoth, Wolves in the Throne Room, og At the Gates i Store Vega, en absolut fornøjelse, da jeg er yderst pjattet med Behemoth og deres sceneshows, som taler til min indre black-diva med hang til drama. Den næste koncert bliver et smut på Hotel Cecil, hvor jeg skal vippe med foden til gode gamle Hatesphere.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg bruger primært Spotify og YouTube til at rode rundt. Ellers er jeg så heldig, at jeg har en stor vennekreds, der glædeligt vil berige mig med hvad de så end lytter til lige nu. Ja, Facebook er eksempelvis også ret fed til den slags.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg føler mig generelt ikke rigtigt skyldig, når det handler om musik, men når jeg for femtehundrede gang sætter L:Ron:Haralds 'Pornogangster'-skive på og med stor glæde kan alle teksterne udenad, så kan jeg godt mærke, at det kilder lidt i maven (på den gode måde)

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ikke rigtigt nogen, tror jeg. Måske at jeg hylder Satan, men det er jo sandheden! Hail the beast! Det eneste, der kan pisse mig af, er, når jeg diskuterer musik med de store drenge (som jeg kalder dem), og de smider "du er en lille pige på 27 år, hvad ved DU om heavy?"-kortet. Men det er jo internt, og det får de også at vide.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jeg har gennemgående gode oplevelser fra heavymiljøet. Det er som én stor, broget familie! Hver gang. Jeg har en alsidig smag, når det kommer til musik, og har i løbet af årene begået mig i mange miljøer, men når alt kommer til alt, så er jeg på ingen måde i tvivl om, hvor jeg hører hjemme. Det er dét, heavyfamilien kan. Ren diabolsk kærlighed hele vejen igennem.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Heavy både slukker og tænder min indre ild. Det er det eneste, jeg har sige om det.