Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Motörheads guitarist Phil Campbell var i det vittige og våde lune, da han mødte Heavyjam.dk's udsendte og bød på øl i tourbussen. En lettere bedugget Phil Campbell, guitarist i Motörhead, svarer på Heavyjam.dk's faste Q&A, ti hurtige til en heavynørd, der dog endte med kun at blive otte hurtige til en heavynørd...

1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Nej!"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Der er mange, og jeg har rent faktisk 'lånt' nogle riffs til Motörhead-sange. Jeg bliver ikke jaloux på andre guitarister over de riffs, de laver, jeg forundres bare over deres evner. Jeg ville egentlig godt have haft nogle klaverlektioner, det har jeg aldrig haft, men jeg har lært en smule på hoteller og så videre. Så nogle riffs skriver jeg på klaver. Når mit soloalbum udkommer, vil der være alt muligt underligt på. Jeg vil fortælle en joke mellem hver sang! Det bliver fucked up! Hvis folk forventer hård rock, kan de godt pisse af!”


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

”Dig!” (Phil Campbell peger på undertegnedes medinterviewer, som forklarer, at han rent faktisk er trommeslager, hvilket Phil besvarer med: ”Alle kan være trommeslagere!”, og trommer på bordet, ”Hvor er min morgenmad, kælling?!”)

”Nej, jeg tror, at min alle tiders favoritguitarist er Jan Akkerman fra Focus (psykedelisk progressivt hollandsk 70er-band, fra dengang Dream Theater stadig var småbørn - Red.). Dimebag var også en stor guitarist! Han vidste sgu hvordan man skulle rive i de strenge!”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

”Jer tre!” (Phil peger på undertegnede, medintervieweren og fotografen). ”Det er et svært spørgsmål. Somme tider har man hele verden at vælge imellem, og så er man bare blank. Jeg skal bruge tre dage til at gå dem alle igennem. Jeg ved det ikke.”


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

”Det har været, da min stedbror tog mig med til Deep Purple, da jeg var ca. 10 år gammel. Det var på 'Burn' turneen. Det husker jeg som værende stort!”


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”Jeg vil gerne turnere med The Doors. Hver aften når vi spiller, står der Doors 18:30. Jeg ved det ikke, de er aldrig dukket op i tyve år nu. Jeg har aldrig set Jim Morrison rende rundt backstage.”

Men de er da lige blevet gendannet uden trommeslageren, og med ny sanger…

”Jeg er pisseligeglad, de var alligvel ubrugelige. Det var noget lort ikke? Bortset fra Morrison’s læderbukser var de ikke en skid værd alligevel. Jeg synes det var noget lort. 'Light My Fire', fuck den! Jeg vil hellere spille 'Smoke On The Water' igen, og det riff hader jeg virkelig! Jeg nægter at spille det lort!” (mine to allerførste favoritbands anno 1970-71 var både Doors og Deep Purple, og senere blev Motörhead også et af dem, så ro på Phil! Du har da ikke drukket af vores absintheflaske, har du? - Redacteuren)


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

”Ja, vi ignorerer hinanden! Nej, ikke rigtigt. Lemmy stopper med at læse i sin bog. En eller anden kommer ind og siger '10 minutter!', og så siger vi 'Fuck af! 15 minutter!'. Så kommer vores producerassistent, Emma ind, jeg giver hende mit Rolex-ur til opbevaring samt min telefon, som hun oplader. Vi mødes lige, og siger 'Alle for én' og så videre og så finder jeg lige på at sige 'Alle for patter i aften!' Men vi skal altid vente på, at Mikkey (Dee, trommeslager, red.) får sat sit hår og så står mig og Lemmy bare og joker lidt om det, hver gang…”


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”At man ikke skal op tidligt, og gå på arbejde, og at man ikke skal gå i et bestemt sæt tøj. Derudover har man muligheden for at drikke sig fuld hele dagen uden at blive fyret! Jeg kommer fra en lille by, så jeg mener stadig, at jeg har begge ben på jorden. Hvis jeg havde siddet med masser af kokain oppe i næsen, så havde jeg været en nar, ikke?”

Herefter blev Phil utålmodig, og ville hellere spille sin søns band S.K.W.A.D.’s demo-cd for os, mens han bød på øl og Strongbow Cider (det eneste han drikker). Vi fik også en lille sidenote om, at han bruger Sepulturas skabe og køleskabe til at opbevare ekstra cider i…

Kunstner
Genre