Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Tool-bassisten Justin Chancellor er stor fan af gamle legender som Jimi Hendrix og Led Zeppelin, og han hylder Cliff Burtons bassolo på "Kill 'Em All". 1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Jimi Hendrix – Electric Ladyland.

Ahh! (”Justins hold”, England, var lige blevet slået ud af VM I fodbold timer inden interviewet, så spørgsmål af denne kaliber huede ikke manden på det givne tidspunkt). Lad mig skrive det ned til dig lidt senere..."


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Yes, den kan jeg nemt. ’Pulling Teeth’ af Metallica. Jeg elsker bare det nummer!” (som er en forvrænget bassolo fra Cliff Burton på "Kill 'Em All" - red.)


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

”Jimi Hendrix!”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

”Hæ-hæ! Der tror jeg nok, jeg bliver nødt til at sige Led Zeppelin."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"Hvis du mener som tilskuer, må det være, da vi spillede med Henry Rollins på CBGB’s (i New York - red.). Det var fedt at se en punklegende som ham spille på et så berømt spillested.”


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”The God Machine. De er desværre ikke sammen mere, men jeg synes, de lavede fed musik. Det var et amerikansk band, som boede og turnerede i England. Ikke heavy metal på den måde, men fedt eksperimenterende musik.”


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

”Vi har alle vores egne små ritualer. For mit vedkommende er det at sørge for, at musklerne er ordentligt strakt ud. Når jeg står derude på scenen, og kan mærke at jeg ikke har strakt ordentligt ud, er der en god mulighed for at jeg vælter eller dejser om under koncerten, he-he.”


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”At det er fair for alle. Der er et utrolig godt demokrati i Tool. Der er ikke et bandmedlem, der dikterer, hvordan alting skal foregå. Vi lider ellers alle af egomani! HA-HA!”


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

”Det er, at det kan være virkelig snoet og indviklet at lave musikken. Der kan være tidspunkter, hvor man bare tænker, at man aldrig når hen til det mål, man søger efter… Eller; jeg ved ikke, om det er det mest irriterende, men somme tider er det virkelig anstrengende, og man er nødt til at være ekstremt tålmodig. ”


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

”Vi ved det faktisk ikke lige i øjeblikket. Nu koncentrerer vi os om at turnere. Men faktisk er vi allerede i gang med at skrive nyt materiale, og så sent som på denne festival-tour har vi lavet noget nyt, så der kommer helt sikkert et nyt album. Det kan jeg garantere.”

NB: Forsanger Maynard James Keenan sagde under Tool’s koncert på Roskilde Festivals Orange scene senere på aften, at bandet vender tilbage til Danmark i november. Så hold øjne og ører åbne for en mulig koncertdato!?

Kunstner