Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Udover whisky og hash, bliver High On Fires Matt Pike høj på Black Sabbath, Iron Maiden og Slayer. 1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Black Sabbath – Master of Reality
Pink Floyd - Meddle
Slayer – Reign in Blood
AC/DC – High Voltage
Ozzy Osbourne – Blizzard of Ozz (og Diary of a Madman)

Smid også noget Maiden, Thin Lizzy, UFO, Scorpions og Judas Priest ind! Hvis Paul Di’Anno havde sunget på 'Number of the Beast', havde det været mit yndlingsalbum nogensinde!’"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

”Hmm… Celtic Frosts ’The Usurper’ og selvfølgelig (Slayers) ’Angel of Death’! Eller vent: Dét riff i (Black Sabbaths) ’Wheels of Confusion’ [begynder at nynne riffet fra omkring 3:30 inde i sangen). Det har altid været en gåde for mig, hvorfor Iommi afbryder det så hurtigt, og spiller videre. Én af de eneste fejl ved Sabbath! Dét riff skulle bare være blevet ved og ved og ved!”


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

”Tony Iommi og Geezer Butler. Jeg mener, ALT, der har med Sabbath at gøre…”


4. Dit favoritband gennem tiderne?

”Black Sabbath. Jeg lytter også meget til andre bands, og har forskellige favoritter på forskellige tidspunkter, men der er ikke nogen, der er i nærheden af Sabbath, når det kommer til musikalsk afstraffelse!"


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

”Den ene må være Slayer på ’Reign in Blood’ touren. Jeg var omkring 14-15 år gammel; det var noget af en oplevelse! Den anden er Sabbath på deres genforenings-tour i Long Beach. Jeg fik aldrig mulighed for at se dem i det originale line-up før dette. Efter tre-fire sange stod jeg med kæben på gulvet. Det var fucking stort! Jeg vil også nævne nogle gamle hardcore-koncerter med Circle Jerks og Corrosion of Conformity i ’Eye for an Eye’- og ’Animosity’-æraen. Og så bare det der med at vokse op til Neurosis, Melvins og Christ on Parade. Jeg mener, come on… Melvins på ’Houdini’-touren! Det var vildt!”


6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?

”Hmm… Det betyder sgu egentlig ikke så meget, hvem vi turnerer med. Men øhm, Motörhead, Converge, Municipal Waste, Mastodon, Opeth… Selvom de har mistet Peter (Lindgren, guitarist – red.). Det fatter jeg stadig ikke! Og en Slayer-tour ville også være fin, selvom Slayer-publikummet har ry for at hade alle supportbands!”


7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet?

”Hahaha! Et ritual? Jeg spiller den af på en delfin! HAHAHA! (interviewet tager her en underlig drejning, mens Matt og trommeslager Des Kensel, der hænger ud ved siden af, begynder at diskutere noget, de har læst om delfinonani?! - Red.)”


8. Det bedste ved at være i et band som dit?

”De korte timer… at flyve meget langt. (i sarkastisk tonefald) Jeg elsker virkelig at skifte strenge på min guitar! Når forstærkeren ryger i luften… (Matt Pike får øje på en flaske whisky). Ræk mig den Jameson derovre! Lad os komme til sagen!"

Des tager over uden sarkasme: "det er fedt at rejse jorden rundt og se, hvordan vores fanskare vokser for hver gang.”


9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?

”Tøserne med store patter, føj! (sarkasmefilteret ryger vist på igen) Og det er helt forfærdeligt, når folk kaster sprut og kokain efter dig! HAHA!"

Des tager over igen: "Noget af det værste er at tumle rundt i Hamburg og ikke ane, hvor din guitarist er! (der hentydes til, at Matt Pike faldt i søvn i en fremmed bil i en brandert aftenen forinden i Hamburg og blev arresteret! – red.)”


10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?

”Knuse vores fjender og udnytte deres nederlag til vores eget bedste! HAHA! Men også bare blive ved med det her, så man slipper for at arbejde for en eller anden nar, man hader. Blive bedre musikere, sangskrivere og så videre. Keep on going!”

Kunstner
Genre