House of Franco #152

Populær
House of Franco #152

Jens anmelder en minimal wave-opsamling med tyske Keluar og det andet demobånd fra de københavnske black thrashers Reverie.

Kunstner
Titel
+ Reverie

Keluar - Keluar (Desire Records)

Jeg så for nyligt denne synthduo fra Berlin på Drone til et Totentanz-arrangement. Mit noiseband Smitstof havde spillet med dem sidst i Valby - også til et Totentanz-show - så jeg vidste, at der var topkvali klang i vente. Heller ikke denne gang blev jeg skuffet, og jeg investerede straks i en ny cd-opsamling, som indeholdt deres to 12"'ere 'Ennoea' fra 2013 og 'Vitreum' fra i år samt to remix.

Bandet består Alison Lewis (vokal) og Jonas Förster på electronics. På 1 time beviser Keluar, hvorfor de er et af Europas bedste bands inden for synth punk, coldwave og minimal wave. Musikken er iskold, men smuk, melankolsk og utrolig catchy og giver associationer til tidlig Gary Numan og John Foxx. Bare hør 'Fractures'!

Sangerinden Alison har en ufatteligt flot og trist stemme, som giver én gåsehud og vejrtrækningsproblemer. Burde være noget for fans af Zola Jesus, Moth og nyere goth-pop. Jeg håber, de snart kommer forbi Danmark igen.
 
Reverie - Demo 2014, mc

Til Keluar-koncerten på Drone mødte jeg de unge gutter fra Reverie. De havde spillet til den elektronisk Click Festival i Helsingør og til Sejerø Festivalen. Som det eneste ekstrem metalband, hvad der meget naturligt havde fået dem til at skille væsentlig sig ud fra andre kunstnere. De havde et spritnyt demobånd med i tasken, som jeg straks kastede 35 kroner efter.

Deres blackened death metal er blevet noget tungere på deres anden demo. Produktionen er lettere excentrisk og lyder af rendyrket ondskab blandet med sataniske ritualer lavet i en torturkælder i et østeuropæisk middelalderslot. Vokalen er specielt umenneskelig og desperat. Det her er scary shit!

Folk, som elskede deres første demo, kan roligt investere i denne udgivelse. Kan pt. købes i Posh Isolation på Blågårdsgade, som udover noise også specialiserer sig i skumle metalkassettebånd.