Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #277

Populær
Updated
Krigsguden #277
Krigsguden #277
Krigsguden #277

Mens Krigsgudens kollegaer var til "metal"-festival på Refshaleøen, gik han hardcorepunkvejen på Underwerket med Fury, Direct Youth og Hypocrite.

Kunstner
Spillested
Dato
20-06-2018
Fotograf
Thomas Kofod

Sidst jeg så "hardcore" på Underwerket, var det en total skandale. Noget rædselsfuld, følsom 90'er-"emo-core" blandet med Rage Against the Machine-nu-metal-affald. Jeg endte med at måtte give en stor undskyldning til min makker, som jeg havde slæbt med under falske udsætninger. Det var så heller ikke de legendariske "Murda Twinz" (Jeppe og Andreas Funch Nielsen), som stod for den fatale koncert. De stod heldigvis for aftenens underholdning, hvorfor jeg følte mig mere tryg. Mest fordi de også er ansvarlige for Murda Twinz Getdown Vol. 3, hardcorepunk-festivalen, der ligger fra den 20. til 22. juli i Underwerket, og som også har lavet ANTiSEEN, Negative Approach og andre svedige punkarrangementer for mænd og ikke curlingpunks.

De lokale Hypocrite kendte jeg ikke noget til. Standard K-Town-hardcore, som jeg har set utallige gange før, og bedre udført. Ja, og så lige et Minor Threat-covernummer til sidst, hurra, hvor originalt. De var også plaget af dårlig lyd, hvor jeg stod. Efter showet fik jeg at vide af folk uden for Underwerket, at Hypocrite sjældent øvede, så det var nok der, deres sloppy og utighte approach stammede fra. I øveren, gutter, hvis skal I gøre jer bedre bemærket!

Direct Youth har jeg set to gange før, og jeg har anmeldt deres første kassettebånd i min klumme. Vi taler kickass 80'er-youth crew hardcore stærkt inspireret af New Yorker-bands som Youth of Today, Cro-Mags ('The Age of Quarrel'-perioden) og Judge. De lokale drenge havde heldigvis langt bedre lyd end Hypocrite og var langt mere tighte. Det store muskelbundt af en sanger mindede en del om Youth of Todays Ray Cappo, bare større. Ja, jeg så Youth of Today back in the day på Jagtvej 69. Mens bandet hamrede igennem som besatte, væltede han nærmest publikum omkuld som bowlingkegler. Det her var full on macho jock-hardcore, og jeg nød hvert sekund. Absolut den bedste koncert, jeg har set med Direct Youth.

Sydcaliforniske Fury var også meget 80er-hardcore-inspirerede og ufatteligt tighte. Deres forsanger var cirka halvt så stor som Direct Youths, men havde utroligt fed attitude samt nærvær, og han sang fremragende. 75 % af sangene bestod fræsende hardcore, mens 2 5% var tykke, fede, lækre Black Sabbath-agtige riffs, der fik mig til at tænke på Annihilation Time – også fra Sydcalifornien – og deres eminente koncert for nogle år siden på en skateboardbane i Nørrebroparken.  Fury kom, så og dræbte os alle! Superafslutning på denne onsdag.

Bravo, Murda Twinz! Vi ses igen til Murda Twinz Getdown-festivalen i Valby med hardcorepunklegender som T.S.O.L., Dayglo Abortions, Battalions of Saints etc. samt warm-up-gigget weekenden før med Millions of Dead Cops!