Krigsguden #285

satan
hyperdontia

Krigsguden anmelder album med Satan og Hyperdontia.

Kunstner
Titel
+ Hyperdontia

Satan – Cruel Magic (Metal Blade)
Satan er muligvis det New Wave of British Heavy Metal-band med det højeste bundniveau, og 'Cruel Magic' lader til at bekræfte min tese til fulde. Newcastle-bandet blev dannet i 1979 og albumdebuterede i 1983 med 'Court in the Act', hvorefter 'Suspended Sentence' så dagens lys i 1987. Efter en pause i 90'erne, hvor sangeren Brian Ross koncentrede sig om Blitzkrieg (som stadig turnerer og udgiver plader), kom Satan tilbage med 'Life Sentence' i 2013 og specielt 'Atom by Atom', der var på min top 5 over udenlandske udgivelser i 2015.

Med 'Cruel Magic' er tempoet sat en anelse ned i forhold til 'Atom by Atom', men den nye monsterskive besidder stadig nogle af de mest imponerende riffs, jeg længe har hørt. Tidligere på sommeren gik det geniale Maiden-gone-speed metal-nummer 'The Doomsday Clock' viralt som en fræk teaser for hele albummet, og jeg må sige, at resten af de 10 skæringer mere end holder vand. Superklassisk, røvsparkende og catchy britisk heavy metal, som vor mor lavede den før nu-metal, metalcore, fup-black og andet Copenhell-gejl tilsvinede genren.

Med andre ord: Hvis du ikke digger Satan, digger du ikke heavy metal. 'Cruel Magic' er 50 minutters perfektion og et must for en headbanger, som er i intim kontakt med vores elskede genres rødder og ikke bare leger det en enkelt weekend om året på Refshaleøen med Nordea-kollegaerne.

Satan har mig bekendt ikke spillet Danmark før, men folk taler godt om en koncert til Muskelrock i Sverige nogle år tilbage, så jeg håber, at Metal Magic i Fredericia er mænd nok at opfylde min (og andres) våde drøm om at se disse nordengelske legender på disse breddegrader. Specielt nu da Blitzkrieg faktisk kiggede forbi Nordic Noise på Halmtorvet tidligere på året. Ja, det var dem, Metallica lavede et cover af, da Metallica havde garn på hovedet.

Hyperdontia – Nexus of Teeth (Dark Descent Records)
Hyperdontia, som livedebuterede til Kill-Town Death Fest i sommer, er lidt af en dødsmetalsupergruppe, bestående af medlemmer fra Undergang, Taphos og tyrkiske Burial Invocation, der udgav en ep, 'Abhorrence Veil', sidste år. Den koncert klarede gutterne overbevisende suverænt. Holder så deres debutalbum?

Fucking A med ekstra knojern på! 'Nexus of Teeth' er fuldt på højde med medlemmernes andre bands, så Hyperdontia er ikke bare et hyggeprojekt, langt fra. Det er ganske enkelt totaltdræbende old school død a la bands som Suffocation, Incantation og Bolt Thrower. Man kan sige, at bandet faktisk er essensen af Kill-Town Death Fests musikalske profil fra day one.

Produktionen sidder også 100 % i skabet og får både brutaliteten og finesserne frem i lydbilledet på bedste vis. David 'Torturdød' Mikkelsen synger måske ikke så Demilich-cookie monster-agtigt som i Undergang, og han har – chok! – heller ikke tegnet det flotte cover.

'Nexus Of Teeth' er en af de allerbedste danske dødsmetaludgivelser, jeg har hørt i år. Og hvis du elsker Undergang, Taphos og Burial Invocation, er denne skive et obligatorisk indkøb af rådden ondskab fra øverste dødsmetalskuffe.