Krigsguden #304

image

Krigsguden anmelder det femte dødsmetal album fra Venezuelas Nocturnal Hollow.

Titel
A Whisper of an Horrendous Soul
Dato
20-05-2019

Der er masser af politisk kaos i Venezuela i disse tider, og ja, måske et CIA-kup. Med andre ord endnu ord; endnu en dag på kontoret i Sydamerika. Men kontingentet har heldigvis også en stolt og lang tradition for brutal og altdræbende black, thrash og dødsmetal navne.

Nocturnal Hollows seneste, 'A Whisper of an Horrendous Soul', er mere inficeret af svenskerdød end CIA med åbenlyse inspirationer fra Dismember og Entombed. Tempoet er dog sat en anelse ned og der er skruet mere op for melodiske leads, som fik mig til at tænke på amerikanske Necrot og Acephalix tilsat lidt Morbus Chron.

Med ti soniske overgreb fordelt udover intense 35 minutter leverer sydamerikanere en imponerende blanding af hurtige dødsbangers, tunge downtunede riffmonstre med frække soli, en gruff vokal der bare sidder i skabet og alt sammen sovset ind i en sublim produktion af høj international klasse.

Nocturnal Hollow ville passe mere end perfekt ind et Kill-Town Death Fest-program, så jeg krydser mine fingre for et besøg fra Venezuela i 2020. Indtil videre må jeg dog nøjes med 'A Whisper of an Horrendous Soul', som klart kommer højt op på min internationale årsliste for 2019.

Ja, det er old school død, der nok ikke er specielt nyskabende eller innovativ, men hold da kæft hvor er det godt udført. CIA-kup eller ej.