Krigsguden #335

image

Krigsguden skriver om de sidste punkmetal-udgivelser fra svenske Vengeance By Proxy og amerikanske Shitfucker.

Titel
Vengeance by Proxy
Dato
09-11-2020

D-beat crustpunk a la Discharge møder 70er pikrocken fra Thin Lizzy og Motörhead tilsat fornuftige hardcore-doser af Poison Idea i en herlig fræk harmoni på Vengeance by Proxys debutalbum. Jeg tror, at Göteborg-bandet og jeg har mange af de samme skiver i pladesamlingen. Ikke noget vammelt metalcore, groove metal eller nu-metal (hvorfor er nu-metallen kommet tilbage?!?), bare beskidt crusty punkmetal hærg sovset ind i pikrock riffs.

Albummets 10 skæringer fordelt på lidt over 25 minutter fik mig til at tænke på amerikanske Annihilation Time, som jeg engang så i en skatepark på Nørrebro. De blandede også som disse svenskere Thin Lizzy med Black Flag på fornemste vis. Fans af Lee Dorrians bedste band gennem tiderne (nej, det er ikke Napalm Death eller Cathedral, men derimod Septic Tank), der også punkmetal hybrid mikser Discharge med Celtic Frost, kan roligt investere i debut-lp'en fra Vengeance by Proxy, som dog i højere grad grovhylder Motörheads gyldne periode omkring 1980.


Shitfucker - 'Sex with a Dead Body' (Hells Headbangers Records)

Detroit-punkmetallerne Shitfuckers nyeste album har nogle måneder på bagen, men skal da have nogle ord på vejen af Krigsguden, da det absolut er et af årets absolut bedste. 'Sex with a Dead Body" fortsætter krænkerstilen fra deres debutalbum 'Suck Cocks in Hell' (2013), og er måske endnu mere fokuseret på 'Sex with a Dead Body'.

Efter en lang cheesy horror synth intro rammer Shitfuckers sleazy tråd én i skallen som en gammel grusom Ruggero Deodato video nasty-film. Venom møder GG Allin i de fleste soniske overgreb på pladen. Folk, der som mig syntes, at det sidste Midnight-album var noget sløvt, vil kunne finde meget vitalt punkmetal-smuds på pladen.

Fans af Bonehunter og GISM bør også give 'Sex with a Dead Body' en chance, da Bonehunter og Shitfucker i 2014 udgav en GISM split syv tommer-hyldest. Der er iøvrigt medlemmer fra Acid Witch, Perversion, Nuke og A.I.D.S. i Shitfucker.  

Har en vag idé om at de fleste Devilution læsere vil hade Shitfuckers ultra-vulgære anti-akademiske sleazepunkmetal ytringer, der indeholder autentiske opkald til politiet ('Serial Killer') og andet dårlig stil i 'Stab the Head', 'Sex with a Dead Body', 'Splatter Master' samt den absurde pikrock hymne 'Leather
 Lady Lover'.

Stuerene ... det bliver Shitfucker aldrig, som en vis socialdemokrat udtalte for en del år siden.