Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kaptajn Heafy taler ud

Updated
Kaptajn Heafy taler ud
Triviums Matt Heafy om Roadrunner United albummet, King Diamond, black metal og Triviums fremtidsplaner. Som en opfølgning på anmeldelsen af Roadrunner United albummet (anmeldt i nr. 107, her!) fik Heavyjam lejlighed for at tale med en af de fire "kaptajner" bag albummets sange, Matt Heafy, da Trivium i forrige uge var i København for at spille med Arch Enemy.

Og det var en afslappet stjerne i svøb, den kun 19-årige mastermind i Trivium, Matt Heafy, der mødte Heavyjam for at forklare lidt om Roadrunner United projektet:

"Monte Conner (A&R-fyr på Roadrunner, manden der i sin tid signede Sepultura m.m.fl. - Red.) ringede og spurgte, om jeg ville lave en sang til King Diamond. Jeg var meget opsat på at gøre det og sagde 'Fuck yeah!' Monte blev ved med at sige 'vil du lave en til? Og en til?' Processen tog kun to uger, og gav fire sange, der blev til på vores forrige Europa-tour."

"Jeg blev fortalt om konceptet med de fire kaptajner fra start, og de mulige musikere fik jeg på en liste. Så var det bare 'ham, ham og ham!' Efter den nævnte tour var jeg hjemme én dag, og så blev de forskellige musikere fløjet ind til studiet. Faktisk det samme vi bruger med Trivium. Bagefter fik sangerne tilsendt optagelsen for at skrive en tekst og derefter gå i studiet og lægge vokalen."


Elsker black metal

- Det var altså bestemt på forhånd, at du skulle skrive en sang, som King Diamond skulle synge. Valgte du de andre selv?

”Ja, jeg valgte ud fra hvem, der ville passe bedst til punksangen, rocksangen og black metal sangen. Jeg hørte allerede sangernes stemmer på numrene, da jeg skrev dem. Min egen favorit er helt klart black metal sangen. Alle andre, synes det er ”In the Fire” (med King Diamond - Red.), men lige nu er det altså black metal sangen. Jeg elsker black metal!"

"Det var også fedt at have Sean Malone (Cynic) på bas i den sang. Han er den flinkeste person i verden! En ydmig, flink stille fyr. Han laver studiearbejde for alle mulige forskellige genrer. Den bedste jeg nogensinde har arbejdet med. Han er så fandens dygtig i et studie."

- Hvordan kan det være, at bassen i det nummer så ikke er fremhævet mere?

”Vi skruede faktisk lidt op for den, men jeg var ikke til stede, da den blev mixet færdig. Jeg ville have haft den længere frem i lydbilledet – hans spil er så unikt på den sang.”

- Hvad med de andre kaptajners numre?

”Dinos 'the End'. Det er selvfedt sagt, når nu jeg selv synger den, men jeg kan virkelig godt lide, hvad han gjorde her, for det er så langt fra, hvad han normalt skriver. De sendte mig to sange – en metalsang og en rocksang, og alle troede jeg ville vælge metalsangen. Jeg valgte rocksangen, og folk sagde: 'Er du sikker? Kan du synge den?' 'Ja, selvfølgelig!' Svarede jeg."

"Ellers Rob Flynns 'Army of the Sun'. Joey gjorde ligesom jeg, og spredte sig ud mellem genrerne. Det er virkeligt svært at vælge, jeg kan lide alle hans sange."


Ingen boyband-tendenser, tak!

- Tror du der vil komme et marked for dette, hvor pladeselskaberne sætter metalmusikere sammen?

”Det håber jeg virkelig ikke! Det er lidt boyband-agtigt!”

- Hvem ville du vælge, hvis du havde helt frit valg til noget lignende?

”Freddie Mercury fra Queen på vokal, Jesper Strømblad fra In Flames på guitar, mig selv på guitar, Vinnie Paul fra Pantera på trommer og Billy Sheehan fra Steve Vai på bas. Det skulle være en 30 minutter lang sang med alle genrer, der findes!”

- Hvordan føles det, at Roadrunner tror så meget på dig og bandet? I er jo meget unge...

"Roadrunner United projektet var en god mulighed for at vise, at vi ikke bare er de heldige fyre fra Trivium, der snublede ind i en Roadrunner kontakt. At jeg virkelig kan skrive sange, og at jeg kan andet end det man hører lige nu med Trivium."

"Det har været en fordel for mig, at jeg tidligt har erfaret en masse, og vi har alle hovedet på rette sted med et meget bedre greb på tingene end mange ældre musikere, der er helt væk på stoffer eller bare er tabere og idioter."

"Der er ikke så meget drama her, så vi har tid til meget andet end så mange andre der er på tour. Vi ser lidt på byerne og skriver på det nye album, der skal hedde 'Crusade', med indspilning i maj. Det bør være ude inden udgangen af 2006. Inden da er vi endda tilbage i Europa til marts!"

Der er fyldt heftigt op i Triviums kalender og ifølge bandets hjemmeside er den nævnte turné som headlinere. Turnéen dækker dog kun Storbritannien, hvor bandet virkelig har fået et solidt fodfæste (bl.a. blev de sidst i august kåret som Årets Internationale Nykommere ved Kerrang! Awards - Red.).