Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Roadburn vs. Roskilde

Populær
Updated
Top 5 - Roadburn vs. Roskilde

Roskilde Festival offentliggjorde i går årets musikprogram. Her er fem navne fra årets Roadburn Festival, som Devilution gerne så, at Roskildes rockbookere havde lyttet til.

Titel
Roskilde Festival

1. Wino
"Vi forventer ikke, at Roskilde skal gå gennem ild og vand for at få noget så eksklusivt på programmet som en gendannelse af The Obsessed. Men nu hvor Saint Vitus alligevel er på de europæiske kanter til sommer, og endda med deres første studieplade med Wino siden 1990, hvorfor dog så ikke få en af undergrundens største doomhelte til også at besøge Dyreskuespladsen?"

PS. Rygtet siger endda, at Roskilde fik tilbudt at booke Saint Vitus, men at de angiveligt takkede nej. Hvis det er sandt, så er det i hvert fald til at tage og føle på, for av, hvor gør det ondt!

2. Dark Buddha Rising
"Man skal blot skue mod Finland for at finde Dark Buddha Rising, der med garanti kunne have været et fantastisk indslag en sen nat på Odeon. Black metal kombineret med psych og doom uden så mange hipsterdikkedarer. En nedsmeltning af forskellige metalgenrer svøbt ind i en masse ond højpandet pis. Jo tak, lidt mere udfordrende metal kunne også have været dejligt."

3. Coroner
"Der skal nok være en skare af gamle metalhoveder blandt Roskilde-publikummet, der har rystet garnet til skæringer som 'Reborn Through Hate' og 'Die by My Hand' tilbage i slut-80'erne. Coroner har stadig til gode at komme til Danmark, siden de blev gendannet sidste år, men skal man se dem denne sommer, skal man enten til Tyskland eller Finland."

4. Horisont
"Sidste år gav Graveyard en fremragende søndagskoncert på Pavillion, og det kunne have klædt Roskilde forsøgsvis at gøre deres succes efter ved i år at have booket dette storspillende 70'er-retroband fra Göteborg. Men ligesom det var tilfældet med Graveyard, skal der sikkert en stribe gode koncerter i Dragens Hule på band-CV'et, før Horisont får lov til at besøge Roskilde. På Roadburn gav de dog en af de mest opløftende koncerter i år."

5. Justin K. Broadrick

"Det rutinerede, britiske stortalent var artist in residence på årets Roadburn, hvor han gav tre koncerter under tre forskellige navne, der på hver deres facon søgte det ekstreme indenfor såvel drone, ambient, industriel, noise og doom. På det sidste har han dog også turneret med pionerbandet fra sin sen-80'er-duo i Godflesh, som i sig selv ville have givet årets Roskilde plakat den fandenivoldske nerve, man som metallytter savner."

Menu