Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Kongens første MMF

Populær
Updated
Top 5 - Kongens første MMF

Vi sender i år en af vore erfarne festivalrotter til Metal Magic Festival i Fredericia, så han kan få taget sin mødom der. Her er, hvad han ser mest frem til.

Festivaler er der nok af herhjemme. Copenhell, Aalborg Metal Festival, Metal Magic, Midwinter Meltdown, Royal Metal Fest, Kill Town Death Fest osv. osv. For de fleste handler det simpelthen om at prioritere. Hvor er de gode bands i år? Hvornår kan jeg få ferie? Hvor meget har jeg råd til? Hvor holder mine venner og jeg festen? Der er mange faktorer. I år hiver vi Kent Kirkegaard Jensen ud af hans komfortzone og tvinger ham til at opleve noget andet end det, han gør hvert år.

Nyt og anderledes kan være spændende, og her er de fem ting, han ser mest frem til at opleve i Fredericia.

1. Bands

Jeg er stadig forbandet gammeldags, hvad angår festivaler. Det handler om musikken. Mens der ikke er nogen tvivl om, at navne som Candlemass og Girlschool nok skal trække folk til, så er det faktisk fredagens Sigh og Bölzer, jeg ser mest frem til. Danske Detest og Saturnus skal også nydes med stort velbehag. Netop programmet og de mange ukendte navne er bestemt en medvirkende faktor i at gøre festivalen interessant for mit nysgerrige sind.

2. Publikum

Flere af de trofaste publikummer til Metal Magic møder vi jo alligevel til andre arrangementer rundt omkring i landet i løbet af året. Der vil dog nok alligevel være nogle, man ikke har mødt før, og det bliver spændende at se, i hvor stort et omfang Metal Magic har en kerne af festivalgængere, jeg endnu ikke har stiftet bekendtskab med.

3. Stemning

I de år, festivalen har eksisteret, har jeg kun hørt godt om den. Stemningen skulle endog være ganske løssluppen og kælen i visse situationer. Jeg ser frem til at mærke lidt af den atmosfære, der huserer omkring dette arrangement, og måske endda være så heldig at tage del i den.

4. Mad

Efter at være blevet trakteret med et overflødighedshorn af kulinarisk udvalg på store sommerfestivaler Copenhell og Roskilde Festival bliver det nu alligevel rart at bænke sig til et udvalg, der udelukkende består af sprødt svin, hotdogs og burgere.  Jeg har hørt, at der også sælges kager til den søde tand. Det hele må prøves!

5. Øl

Frisk fra en omgang på Refshaleøen, hvor en fadøl nemt kunne rende op i 50 kroner, bliver det utvivlsomt en fantastisk oplevelse at kunne hælde dem ned til halv pris. På Metal Magics hjemmeside postulerer de stolt, at festivalens overlevelse afhænger af, at folk støtter ølsalget. Sådan en mediefidus som jeg har et ekstra ansvar for, at det budget også rækker til en festival igen næste år.