Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sultne Metallica, glubske nordmænd

Updated
Sultne Metallica, glubske nordmænd
Metallica på vej til Danmark til sommer. Aktuel liverapport fra Oslo! Når det tunge metal-cirkus kommer til byen - i Oslo - så larmer det for alvor. I timerne op til Metallica’s dobbelte koncertstart på bandets ”St. Anger European Indoor turné 2003/2004” lignede Oslo’s Centrum nærmest en sommerlig rockfestival in spe – og det endda på en gennemgrå tirsdag i december(!). Metallicas mægtige musik bragede ud af samtlige beværtninger i en radius af 666 meter fra det mægtige Spektrum, og selv inde fra Burger King gjaldede det gedigent med Metallica-træffere fra 80erne og frem efter. Det var event på et plan, jeg ikke har oplevet i ellers mange år med Metallica. Nitten, sådan cirka.

Var har også til den seneste Metallica koncert – i maj ’99 – og der var der slet ikke den samme intense stemning som nu. Og så alle de nye teenageansigter som udstrålede noget der lignede deres første møde med Metallica på live niveau. Fedt. Forbløffende. Fascinerende.


Eufori & lukket øl-salg

Efter opvarmningen fra Godsmack var appetitten på Metallica derfor nærmest glubsk, nede på Spektrums gulv og hele vejen rundt om i den store sal, med plads til omkring 8000 fans. Og lidt over 21, lød så de velkendte toner til den klassiske intro ”Ecstasy Of Gold” og BOOOM! Så var vi ellers i gang. Den holdbare og effektive ”Blackened”, fulgt op ad de to ”Kill ’Em All” bersærker bang n’ riffere, ”The Four Horsemen” og ”Seek And Destroy”. Metallica var allerede taget af sted i fuldeste fart på det der blev til 2 ½ time i heavy metals måske mest almægtige himmerige.

Dette her band har simpelthen ingen svage punkter, og særligt svedigt var bandets fine, tricky overgange mellem alle de store hits som selvfølgelig dominerende ekstranumrene. Og hvilke publikums brøl, Ola Nordmand besvarede Metallica numrene med! Et sjældent begejstret publikum, altså. Måske derfor, Spektrums ølsalg valgte at lukke just da koncerten startede? Ja, det gjorde de sgu’ fandeme og det var IKKE fordi at der var udsolgt af øl!

Nuvel, tilbage til scenen. Lidt overraskende for undertegnede var der ikke linet de store eksplicitte visuelle ”St. Anger” scene effekter op. Et stort gråligt bagtæppe med Scary Guy logoet og slet ikke noget ”St. Anger” betonet bagtæppe. På den måde kunne Metallica – på en aften som denne – jo ligne en hvilket som helst hitparade turné, men en ganske udmærket inkludering af den kommende single, ”The Unnamed Feeling” – oveni de to allerede etablerede, ”St. Anger” og ”Frantic” – markerede, at vi ikke kun var ude i et rendyrket greatest hit scenario.

På nær et par småbøffer, her og der var denne første aftens sæt uhyre fyldigt, og med så megen spilleglæde, kvalitet og dynamik at dette band vel ikke er set og hørt så særlig meget bedre i de 19 år, undertegnede har oplevet bandet live på scenen? Og dét siger alligevel en god del.

Bagefter virkede Lars Ulrich og bandet også helt afbalancerede og ganske tilfredse med indsatsen - og med publikum! Og superkuul at Satyricon-bandleder Satyr Wongraven også dukkede op bag scenen og gav sine ærlige og entusiatiske Metallica-fanpropz til Lars.

Kunstner
Spillested
Dato
03-12-2002
Genre
Trackliste
Blackened
The Four Horsemen
Seek and Destroy
Welcome Home (Sanitarium)
For Whom The Bell Tolls
Frantic
Sad But True
The Unnamed Feeling
Harvester Of Sorrow
Master Of Puppets
Battery
--------------
St. Anger
Nothing Else Matters
Creeping Death
--------------
One
Enter Sandman
-------------
Blitzkrieg
Hit The Lights
Karakter
4