Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Berlin blæst omkuld

Populær
Updated
Berlin blæst omkuld
Metallica-koncert rapport fra Berlin - i lørdags. Metallica har måtte lægge navn til lidt af hvert op til udgivelsen af deres nye album, ”St. Anger”, positivt som negativt. Dog har de fleste været enige om, at Metallica med deres nye album er kommet tilbage for at blive. Så er spørgsmålet bare: Holder de stadigvæk live på en scene?

Undertegnede var så heldig at opleve Metallica live i San Francisco i maj til en eksklusiv fanklub-koncert, sammen med 1000 andre. Den oplevelse kan kun betegnes som 100 % overbevisende, men i Berlin er der i aften 18.000 fremmødte, og temperaturen er på den gode side af 30 grader i Wuhlheide amfiteater.

Her kommer Metallica så ind i billedet. Da bandet efter den båndede akustiske intro til ”Battery” brager igennem det gamle thrash-hit, kommer man for alvor i tvivl om, om vi i dag skriver Berlin, 2003 eller Roskilde 1986?? Metallica er som genfødte.
Spilleglæden er simpelthen kommet tilbage igen. Det lyser ud af øjnene på forsanger James Hetfield – der i særdeleshed har fundet sig selv, efter afvænningsopholdet - han afser sig ofte tid til at joke lidt med det kogende publikum, og skaber en afslappet stemning over hele bandet. ”This is a song that no one has ever heard, and we haven’t played it before, so do not sing. Do not sing along!” er James nye måde at introducere ”Seek and Destroy” på.

Lars Ulrich spiller bedre end han har gjort i 10 år. Kirk Hammett fyrer soloerne af, som var de taget ud af studieoptagelserne. Rob Trujillo – ny bassist - gør hvad han kan for at udfylde sin plads i bandet. Det lykkes meget godt, på trods af, at han ofte bevæger sig i en speciel ”krabbegang”, som hverken James eller Kirk praktiserer.

Der er lagt i ovnen til en forrygende aften, og der spares da heller ikke på klassikerne. Fulde versioner af ”Ride The Lightning” og ”Welcome Home (Sanitarium)” luftes, inden to af de nye numre afprøves live. ”Frantic” og ”St. Anger” er naturligt nok udvalgt. Her skal det siges, at man under hele koncerten døjede med lettere lydproblemer, og det hjalp ikke de to nye sange, som ellers kunne have væltet amfiteatret. Inden det (officielt) sidste nummer - ”Fight Fire With Fire” med fyrværkeri og flammesøjler fra scenen - fik vi endnu en håndfuld sange fra ”Kill ’Em All”.

Først blandt ekstranumrene fandt hits som ”Nothing Else Matters”, ”Sad But True” og ”Enter Sandman” deres pladser, men da havde vi også allerede fået hvad vi bad om: ”Metallica for fuld udblæsning, og tilbage i storform”.

Efter at have været vidne til en magtdemonstration som denne, er der nu ingen undskyldning for, ikke at glæde sig til det års Roskilde Festival. Så er det vist også værd at notere Lars’ ord på vej ud fra scenen. ”Vi ses til februar/marts næste på indendørs turné, ok?”. Det kan du bande på!

Kunstner
Dato
03-06-2007
Genre
Trackliste
Battery
Master Of Puppets
Ride The Lightning
Welcome Home (Sanitarium)
For Whom The Bell Tolls
Frantic
The Thing That Should Not Be
St. Anger
No Remorse
Seek and Destroy
Fight Fire With Fire
------
Harvester Of Sorrow
Nothing Else Matters
Blackened
------
Sad But True
Enter Sandman
Karakter
5