Dét er, hvad kærlighed er

Populær
Dét er, hvad kærlighed er

Overraskende rockende og stærk indsats af Foreigner i Vega.

Kunstner
Spillested
Dato
28-06-2011
Trackliste
1. Double Vision
2. Head Games
3. Cold As Ice
4. Can't Slow Down
5. Waiting For A Girl Like You
6. That Was Yesterday
7. Star Rider
8. Feels Like The First Time
9. Urgent
10. I Wanna Know What Love Is
11. Hot Blooded
Ekstra:
Juke Box Hero
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Al fordomsfuld snak om, at Foreigner er det mest sødsuppepoppede af al sødsuppepop-wanna-be-rock fra firserne forstummede en halv takt inde i tirsdagens brag af en rockkoncert.

En af den melodiske hardrocks i særklasse stærkeste guitarister, Mick Jones (som er eneste tilbageværende medlem af den originale besætning), behøvede kun få splitsekunder til at få overbevist skeptikerne om, at det her var en rockkoncert - med en tyk og værdig streg under "rock".

Foreigner lagde fra med et hold effektive af de gamle 'Double Vision' og 'Head Games' samt 'Cold As Ice', inden der blev budt op til 'Can't Slow Down' fra 2009. Wauv, for en start!

En helt igennem oplagt sanger, Kelly Hansen, bød velkommen på dansk (manden har danske aner), og så styrede udseendemæssige kloning af Stephen Tyler ellers dét show selvsikkert, overbevisende og med stor, stor smittende glæde. Og ikke mindst med en helt igennem rystende og kuldegysende stærk vokal.

Den anden hovedrolle havde Mick Jones naturligvis, og hvad enten han styrede sin rockguitar eller sit meget poppede keyboard, så gjorde han det med stor, stor coolness. Der var ikke mange smil, der kunne rives fra denne Don Ø-lookalike. Men hvad gjorde det, for manden leverede? Og som koncerten skred mere og mere vellykket frem, så slap Jones allernådigst både smil og blink ud til publikum.

Mick Jones hyggede sig, og han kunne da heller ikke være andet end stort tilfreds med den indsats, hans sammebragte flok leverede. Ét ord er helt og aldeles dækkende: Spilleglæde.

Aftenens højdepunkt var så afgjort smørballaden 'I Wanna Know What Love Is'. Fordi det nummer blev leveret helt uden klam sentimentalitet. Men med en kærlighed til et nummer, som melodisk set er en ørehænger af de helt store. At det ufatteligt veloplagte publikum så også tog den hele vejen hjem, gjorde ikke oplevelsen mindre. Det er, hvad kærlighed er.

Et andet plus var en helt igennem medrivende levering af 'Urgent', hvor rytmeguitarist Thomas Gimbel gav den helt og aldeles gas på saxofon. Uden at dét gjorde noget som helst.

Og ham her anmelderen strøg direkte hjem og bestilte det vigtigste af Foreigners bagkatalog på cd. Superkoncert.