Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En storm af øl og hår

Populær
Updated
En storm af øl og hår

Selvom stormen ikke tog til fra start, nåede den en ordentlig styrke, og publikum blev blæst godt igennem.

Spillested
Dato
17-03-2014
Karakter
4

Mandag aften i Pumpehuset kom lidt skævt fra start, da hovednavnet var ankommet senere end planlagt - altså 5 timer for sent. Det blev høfligt meddelt ved entré, og udover noget ventetid inden døren ind til salen blev åbnet, var det ikke til at mærke. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke sad og holdt øje med uret.

Først på scenen var danske By The Patient, der efterhånden har spillet Danmark grundigt tyndt. Der var en smule publikum, der var ankommet fra start, omend det var lidt tyndt, og det var også til at mærke på oplevelsen og bandets optræden. Den fortsatte dog med at være lidt tynd, selvom publikumsantallet voksede, og var gennemgående uinspireret. Nuvel, som musikere er de dygtige, og musikken er heller ikke værst, men når showet bliver leveret så mandagsagtigt, som det blev i mandags, så mangler der lidt. Især når de som sagt har spillet en del, og man derfor har hørt dem før.

Exhumed derimod stod for underholdning for alle pengene, selvom det nok ikke var musikken, der var mest interessant. Først et spontant lægebesøg med motorsav og siden akut, da guitarist Bud Burke leverede en intens solo og faldt om. For sjov altså. Da hjertestarteren ikke var nogen succes, blev øltragten hevet frem, og gæt om ikke det virkede. Nej, hvor vi grinte. Søtlisten derimod var intet at grine af, og indeholdt alt fra godt gammelt ‘Gore Metal’ over ‘All Guts, No Glory’ og til det nyeste udspil ‘Necrocracy’ - som jeg faktisk var ret glad for. Publikum lod også til at være svært tilfredse, i hvert fald hvis man skal se mængden af mosh som udtryk for glæde. Egentlig ville jeg gerne have stået tættere på scenen, men mit eneste forsøg resulterede i at få min øl halvt i ansigtet og resten udover gulvet. Den var så ikke den eneste, der var røget i gulvet, og øl og mænd fløj til tider rundt om hinanden i smatten. Succes, siger jeg.

Sidste band, Toxic Holocaust, var trods de mange timers forsinkelse klar på scenen snart efter og fræsede et kompakt og fedt sæt igennem. Den lidt punkede thrash, der for mig ikke har været mere end et patch på samtlige thrasheres jakker inden koncerten, imponerede og sluttede aftenen på toppen. På trods af, at det våde gulv - og måske også indtagelsen af øllet - havde sænket moshtempoet, var publikum stadig med, og det ærgrede mig, at jeg ikke kendte bandet bedre på forhånd.

Omend bandene tilhørte forskellige genrer, så gik de meget godt i spænd og leverede samlet en fed aften. Bassen, og resten af volumen med, var skruet godt op, og Exhumed og Toxic Holocaust gav begge et brag af et show. Måske som kompensation for forsinkelsen, men uanset hvad gennemført.