Kvindernes aften

Butcher Babies-Voxhall-8
Butcher Babies-Voxhall-10
Butcher Babies-Voxhall-5
Ignea-Voxhall-6
Kobra and the Lotus-Voxhall-6
Martyrium-Voxhall-1
Martyrium-Voxhall-5
Scarlett Riot-Voxhall-8

Fem bands med kvinder i front lagde vejen forbi Aarhus. Det kom der en solid omgang østrogen- og testosteronladet metal ud af.

Spillested
Dato
16-10-2018
Trackliste
Butcher Babies:
1. Korova
2. Burn the Straw Man
3. Monsters Ball
4. The Butcher
5. Headspin
6. Grim Sleeper
7. The Huntsman
8. POMONA (Shit Happens)
9. Dead Man Walking
10. Gravemaker
11. Oceana
12. They're Coming to Take Me Away, Ha-Haaa!
13. Lilith
14. Look What We've Done
15. Magnolia Blvd.
Koncertarrangør
Fotograf
Hasan Jensen
Karakter
4

Hele fem bands er samlet på Female Metal Voices Tour 2018, som i øjeblikket drøner gennem Europa.

Listen består lidt groft sorteret i de to hovednavne Kobra and the Lotus og Butcher Babies med de tre supportbands Skarlett Riot, Ignea og Martyrium.

Det er lige voldsomt nok at skulle have fyret fem bands af på en aften. Det betyder så også, at koncerterne begynder meget tidligt på aftenen, ja, nærmest sidst på eftermiddagen med første band kl. 18.30. Devilutions udsendte missede i den forbindelse desværre også de to første bands på scenen, Martyrium fra Malta og Ignea fra Ukraine.

Skarlett Riot
Skarlett Riot fra England forekommer at være et nyt ungt band, der endnu ikke har efterladt det helt store aftryk i musikverdenen. Men lidt research dokumenterer, at bandet faktisk har eksisteret siden 2010, hvor første ep blev udgivet. Siden er det blevet til to album og en række singler. Stilen er melodisk metal uden så meget finesse. Der er en enkelt guitarist, en bassist og en trommeslager og så Chloe "Skarlett" Drinkwater i den vokale front.

Men engagementet er i den grad til stede hos Skarlett Riot. Drinkwater er en overbevisnde frontfigur, der er på hele tiden. Hun synger helt godt, selvom hendes vokal på Voxhall ligger lige lavt nok i lydbilledet. Sangene er OK uden dog at vibrere af klassikerstatus. Men med lidt held og en smule bedre nye sange skal de nok holde sig i branchen nogle år endnu.

Gejsten er der i hvert fald, hvilket også kommer til skue, da Drinkwater og bassist Martin Shepherd vælger at give det meste af en sang stående på gulvet blandt publikum. Det er der også fint plads til med det deprimerende fåtallige fremmøde tirsdag aften i Aarhus.

Kobra and the Lotus
Men det beskedne fremmøde in mente giver det i sagens natur ingen mening at påstå, at mange var kommet specielt for at opleve Kobra and the Lotus. Men givet er det, at der var folk blandt publikum, der havde indløst billet på grund af bandets deltagelse på turen.

Kobra and the Lotus er på mange markeder større end aftenens hovednavn Butcher Babies. Det canadiske melodiske metalband gør det også fint og havde med den velsyngende Brittany Paige godt fat i publikum. Det er ikke alle bandets sange, der har lige højt niveau. Men efter en lidt forsigtig start fik bandet spillet sig fint op hen mod slutningen, og koncerten efterlod én med en behagelig fornemmelse, hvor især sange som ’You Don’t Know’ og ’Gotham’ hentet fra fra bandets to seneste album, henholdsvis ’Prevail I’ og ’Prevail II’, viste lovende takter.

Disse to seneste album er indspillet hos Jacob Hansen i Ribe, og Brittany Paige fik da også lige sendt en hilsen til Danmark og givet udtryk for bandets glæde ved landet i den forbindelse. Kobra and the Lotus har også taget den korte akustiske sang ’Ribe’ fra ’Prevail II’ med i sætlisten på Female Metal Voices-turneen.

Butcher Babies
Min sidemand på Voxhall var noget overrasket over, at det var Butcher Babies, der skulle slutte koncerten. Hans fortvivlende ringe kendskab til bandet bestod i en gennemlæsning af Treos anmeldelse fra Copenhell for år tilbage. Manden burde nok skifte sit medieforbrug til herværende medie for blive bedre oplyst.

Men spændende var det da, om Butcher Babies kunne leve op til denne anmelders høje forventninger. Det lykkedes heldigvis næsten fuldstændigt.

Med veloplagte Heidi Shepherd og Carla Harvey i front fik bandet ydet en overbevisende indsats. Stor energi og meget engagement fra start til slut. Hovedvægten af sangene var hentet fra bandets seneste album ’Lilith’, som burde have givet et kommercielt gennembrud. Det har endnu ikke rigtigt realiseret sig, men sangene holder mere end fornuftigt i en livesammenhæng.

Shepherd er den toneangivende og kommunikerende live, men Harvey bakker godt op, hvor begge skiftevis råber, growler, gangsta rapper og synger ren vokal. Det kan hævdes, at de to også fungerer som blikfang på scenen og i bandets videoer. Men det er tydeligt, at de ikke bare er hentet ind for at være blikfang. Dertil er deres betydning for den musikalske virkning alt for stor.

Dertil skal det så også understreges, at de tre herrer i form af guitarist Henry Flury, bassist Jason Klein og trommeslager Chase Brickenden bestemt også har en stor ære af bandets performance. Som det gør sig gældende på pladerne, er især Flurys og Kleins lyd markant og brutal live. Hele bandet fungerer godt sammen. Det er bestemt ikke kun frøkenerne i forgrunden, der gør Butcher Babies værd at opleve live.

Sættet var varieret lige fra den knaldhårde ’Burn the Straw’ over den punkede ’The Butcher’ til den melodiøse ’Look What You’ve Done’. I tilgift fik også Butcher Babies’ metalliske coverversion af den syrede tressersang ’They're Coming to Take Me Away, Ha-Haaa!’, som i sin tid blev udgivet af produceren Jerry Samuels under synonymet Napoleon XIV og næsten samtidig også udgivet i en version med den totalt mærkelige producer Kim Fowley, som havde en hang til bands med piger i forgrunden. Kim Fowley opfandt i ’70’erne et af de første hard rockende pigebands, The Runaways. Kim Fowley ville formentlig have været vældig glad for Butcher Babies, om han stadig havde været i live.

Det var en herlig koncert, og det kan tilføjes, at min indtil koncertens start uoplyste sidemand også måtte erkende bandets betydelige kvaliteter.

Female Metal Voices Tour 2018 viste sig at være en god idé med et fornuftigt line-up. Det er spændende, om der kommer en Female Metal Voices Tour 2019 forbi Danmark til næste år.