RF '13: Festlig feststemt fest

Populær
RF '13: Festlig feststemt fest

Roskilde Festival 2013s allersidste koncert blev som forventet noget af en fest, akkompagneret af det amerikanske ska punk-band Voodoo Glow Skulls.

Dato
07-07-2013
Genre
Koncertarrangør
Karakter
4

Festivalens sidste arrangement natten til mandag var en tretrinsraket med Dubioza Kollektiv, DJ Fux De Lux og til sidst Voodoo Glow Skulls kredsende omkring temaet ska punk. Og hvilken afslutningsfest det blev. For heldigvis havde nogle tusinde af de i alt 130.000 besøgende på Roskilde Festival valgt at blive til den bitre ende, hvilket især bosniske Dubioza Kollektiv nød godt af.

Godt nok var Arenas gigantiske telte ikke tilnærmelsesvis fyldt under Voodoo Glow Skulls, men de tilbageværende dansede på livet løs til de festlige toner, og bandet, der eftersigende oprindeligt havde takket nej til koncerten, men alligevel fløj direkte ind fra Los Angeles, var i højt spillehumør. Forsanger Frank Casillas kunne tilsyneladende godt mærke og kommenterede da også gentagne gange, at de havde med et ekstremt påvirket og feststemt publikum at gøre, hvilket blot udvirkede, at det efterhånden aldrende band ligeledes slog sig løs og gav publikum præcis, hvad de kom efter, nemlig fest.

Voodoo Glow Skulls havde ska punk-traditionen tro en hornsektion med – i dette tilfælde trompet og trækbasun. Det var langt hen ad vejen i kraft af denne, at musikken fik karakter. Blæserarrangementerne var i store dele af sættet virkelig velskrevne, hvor yndlingsnummeret ’El Coo Cooi’ i særdeleshed tog kegler hos undertegnede.  Og publikum responderede med utrættelig dans og fuldemandsråb.

Man kunne næsten ikke have skrevet en bedre afslutning på Roskilde Festival 2013 selv. Selvom klokken nærmede sig 3, og det ville sige lukketid, og jeg var ved at kapitulere, så gjorde den glade musik de par tusinde publikummer på Arena, der blev til det allersidste, til ét stort - om end påvirket så inderligt lykkeligt - smil. Det var med andre ord en afslutningsfest, der var en fantastisk festival værdig. Tak for i år!